Ove Strømmen er oppvokst på Kvenvær på Hitra. Etter snart 25 år i Kyrksæterøra er han nå klar for å ta ordførerjobben i Hemne - dersom hemnværingene vil i kveld.

- I 1991 reiste jeg til Hemne og Kyrksæterøra for å spille toppfotball i KIL/Hemne for en sesong, fikk "Hemnværing som straff" og ble værende. Her har Åse og jeg bygget hus og fått tre barn. Her lever vi et godt liv i trygge omgivelser, skriver Strømmen på Facebook om sitt kandiatur.

Strømmen, som er toppkandidat for Hemne Høyre, har en nokså vanskelig jobb for å overbevise hemnværinger flest; I Hemne er nemlig Aps Ståle Vaag en svært så populær sittende ordfører. Vaag ble nylig kåret til Sør-Trøndelags mest populære ordfører i Sentio Research sin ordfører-evaluering.

Ole Haugen på toppliste over populære, norske ordførere (Denne saken krever innlogging i HF+)

Men det hindret ikke Strømmen i å gå inn i valgkampen med argumentasjon om at det er tid for et skifte i ordførerstolen i Hemne.

Han har hatt ulike verv i frivillige organisasjoner opp gjennom årene.

-  Jeg var også med å etablere Steinerskole i Hemne i begynnelsen av 2000-tallet. For tida sitter jeg som styreleder i Hemne Næringshage, forteller Strømmen, som har yrkeserfaring fra privat næringsliv, blant annet gjennom å ha drevet egen bedrift i 11 år.

- På Kvenvær var det politisk engasjement blant folk. Vi hadde stortingsrepresentant og ordfører i bygda, og sittende ordfører i Trondheim er også fra Kvenvær. Med dette som bakgrunn, har jeg lenge hatt et ønske om å engasjere meg politisk, og nå passer det, forteller han.