Oppdatert klokka 02:10:

Tallet på evakuerte har steget til sju.

- Fire personer flys inn til St.Olavs Hospital for undersøkelser - to barn med en forelder hver, opplyser politiets operasjonsleder kl. 02:10.

Ifølge politiet er også kommunens beredskapsstab etablert.

- Vi har ikke inntrykk av at noen er påført alvorlig personskade etter brannen, sa politiets operasjonsleder Stig Roger Olsen klokken 05.24.

Kraftig brann

Det oppsto en kraftig brann i et leilighetsbygg med flere boenheter i Blåskogstien i Fillan. Brannen ble meldt omlag 20 minutter over midnatt.

- Vi har ikke oversikt over hvor mange beboere som er tilknyttet adressen. Evakuering pågår, fortalte politiets operasjonsleder kl. 00:46.

Kort tid etter opplyste politiet at seks personer, hvorav to barn, er evakuert ut av bygningen.

– Det er full overtenning, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidistrikt.

Flammene sto ut av vinduene

Brannmannskaper er på plass på stedet. Ifølge lokalavisas reporter på stedet brant det først kraftig i den ene siden av leilighetsbygget. Deretter slo også flammene ut av vinduene i den andre delen av bygget.

Klokka 01:10 er den ene delen av bygget så å si nedbrent, mens flammene har spist seg gjennom taket også i den andre delen.

Ikke fare for spredning

- Det er ingen fare for spredning til andre bygninger, sier innsatsleder Sverre Strand Hansen i Hitra brannvesen til lokalavisa klokka 01:30.

Omtrent samtidig melder politiets operasjonsleder det samme.

- Brann melder at de har kontroll. Det foregår kontrollert nedbrenning av østlige del av bygget. Ingen fare for spredning, opplyser operasjonsleder.

Alle er ute av bygget

Ifølge politiet på stedet skal ingen personer være skadet i brannen.

- Det er ikke bekreftet at alle beboerne er evakuerte, men vi tror alle skal være ute, sier politibetjent Ragnhild Grandetrø til Hitra-Frøya klokka 01:40.

Drøyt ti minutter senere bekrefter Grandetrø at de nå er sikre på at ingen personer fortsatt befinner seg i bygningen.

Det sies i området at brannen kan ha startet på et kjøkken, men dette er ikke bekreftet.

- Årsak til brannen er ikke bekreftet, sier Grandetrø.

Evakuerte får bo på hotellet

En av beboerne, en som trolig bodde i den nå nedbrente delen, har fått utdelt pledd og snakker ved 01:30-tida fortsatt med helsepersonell på stedet.

- Noen av de evakuerte er flyttet til hotellet, sier Grandetrø.

Leilighetsbygget lå bare en par små steinkast fra brannstasjonen i Fillan. Bygget består ifølge NRK av fire boenheter og eiendommen eies av kommunen.

Foto: Syver Lie Rønningen
Foto: Syver Lie Rønningen
Foto: Terje Sandstad