Klokken 23.59 mandag 5. oktober er siste gang du kan nominere din kandidat til Årets unge Bonde. Vinneren får 20.000 til sin drømmereise og avløser i en uke.

Over 300 kandidater er allerede nominert, men flere ettersøkes.

Tittelen deles ut til en et godt forbilde under 35 år som inspirerer andre til å velge en karriere innen landbruk og som er matprodusent.

-Vi har fått inn nesten 300 nominasjoner, men vet veldig godt at det er enda flere dyktige og inspirerende matprodusenter der ute. Derfor oppfordrer vi alle som kjenner en flink ung bonde til å nominere han eller henne før fristen 4. oktober, sier Erik Lødding, kommunikasjonssjef i McDonald’s Norge AS.

McDonald’s, Felleskjøpet Agri og Norges Bygdeungdomslag står bak kåringen som siden 2010 har vært et ledd i samarbeidet for å øke rekrutteringen til norsk landbruk og sette fokus på norsk kvalitetsmat.

Et forgangsbilde

Fjorårets unge bonde, Tor Jacob Solberg, har omfavnet rollen som inspirasjon for andre unge bønder. Solberg sitter nå i et utvalg oppnevnt av Sylvi Listhaug, som skal se på utfordringer ved landbruksrekruttering.

-Tor Jacob har inspirert både før og etter at han vant tittelen Årets unge Bonde 2014. Ikke minst ble vi i juryen inspirert av han og de mange andre unge foregangsbildene som finnes i norsk landbruk, sier Gunn Jorunn Sørum, jurymedlem i Årets unge bonde og leder i Norges Bygdeungdomslag.