HF Lars Otto Eide

- KystTrainee er i gang med sitt sjette kull, og jobber fortsatt godt for å tilby traineestillinger til ungdom som er ferdig med utdannelsen sin, i bedrifter på kysten av Sør-Trøndelag, forteller Kari Mathisen, programleder for Kysttrainee.

Alle traineene utplassert hos ulike bedrifter i Øyregionen for å få arbeidserfaring. Tirsdag møttes de til en månedlig fagsamling, på hurtigbåtterminalen på Sandstad, der de skulle lære mer om nettverksbygging.

- Alle fikk forståelsen for at det å bygge nettverk, og det å ta vare på de nettverkene man har - er viktig, mener Mathisen.

Ønsker flere medlemsbedrifter

Mathisen håper flere bedrifter bruker Kysttrainee-ordningen

- Vi har mange flotte medlemsbedrifter, og ønsker at enda flere bedrifter melder seg inn og benytter seg av ordningen. For tiden er trykket størst på Hitra og Frøya - men vi ønsker å møte enda flere. Vi lyser ut nye traineestillinger fra januar 2016 - med søknadsfrist 8. april, så hvis det er bedrifter som trenger ny arbeidskraft - så ta kontakt med oss, sier Mathisen

Kysttrainee eies av Roan kommune, Åfjord kommune, Hitra kommune, Frøya kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune, Johs. Syltern AS, Rissa Kraftlag, SalMar, Marine Harvest, Lerøy Midt AS, Kystplan, Aquagen, Elpro, Hemne Kraftlag, Hotell Frøya og KystNorge.

Dette er Kysttrainee:

KystTrainee er en traineeordning som dekker kystområdet i Sør Trøndelag. Ordningen startet i 2010 og på sikt er målet å ha 10 traineer på kysten til en hver tid.

KystTraineehar behov for traineer innen forskjellige fagområder. Vårt mål er å gi kandidatene en unik inngang til arbeidslivet på kysten. Gjennom et faglig utviklingsprogram med fokus på nettverksbygging ønsker å gjøre tiden som trainee til en lærerik periode.

Kandidatene må ha minst 3 årig utdanning, og et ønske om å ta ansvar i en spennende og utfordrende jobb. Vi forutsetter at du har et sterkt engasjement og ønske om å yte ditt beste for arbeidsgiveren du jobber hos.

Gjennom opptak til traineeprogrammet vil traineene få tilbud om å delta på en rekke tilbud som skal bidra til å styrke deres personlige- og faglige utvikling, samt gjøre overgangen til arbeidslivet mykere.

Traineeprogrammet varer i 2 år, og traineen jobber i 1, 2 eller 3 bedrifter i løpet av perioden. Hvilke bedrifter og hvor lenge man skal jobbe i hver bedrift avtales før oppstart.