En rekke fotballklubber i Trøndelag fotballkrets blir nå sanksjonert av fotballforbundet for manglende kamprapportering og/eller bruk av ikke-spilleberettiget spiller. Flere klubber får flere pålegg.

Fotballforbundet har studert kamprapporter i klassene Gutter 13, Jenter 13, Senior Kvinner 4. divisjon og Senior Herrer 6. divisjon. Ingen av klubbene med senior- og ungdomsfotball i øyregionen - hverken Sandstad IL, Frøya FK eller Hitra FK -  står på lista over klubber som nå blir sanksjonert.

Det er kretstinget i Norges Fotballforbund Trøndelag som har bedt administrasjonen kontrollere kamprapportene som blir levert/ikke levert.

- Administrasjnens kontroll av kamprapporter viser dessverre at alfor mange klubber/lag bruker spillere som ikke er spilleberettigede og som dermed ikke er forsikret. Dette kan vi som administrasjon ikke la passere av den enkle grunn at det kan få store konsekvenser for spillerne og fordi det er et absolutt krav at spillerne er forsikret når de er i aktivitet. Alle spillere som deltar i kamper fra og med 13-årsklassen, selv om de er av yngre alder, må være registrert i FIKS for å være forsikret, skriver fotballforbundet i brevet til klubbene. (FIKS=fotballforbundets registreringssystem for fotballklubbene)

Fotballforbundet har også bedt klubbene som nå ikke får pålegg om å forsikre seg om at man har systemer som ivaretar reglene for kamprapporter og bruk av spillere.

- Dette av hensyn til spillernes sikkerhet samt forholdet til Fair Play, skriver fotballforbundet.