Entreprenøren PEAB er tildelt anleggskontrakten for den tredje i rekken av de seks vindparkene til Fosen Vind. Det er PEABs anleggsavdeling i Trondheim som skal bygge vindparken på Hitra.

Fosen Vind opplyser at arbeidene begynner i november med veibygging, bygging av vindmøllefundamenter og øvrig infrastruktur i Hitra 2 vindpark.

Kontrakten på infrastruktur i Hitra 2 vindpark ble tildelt PEAB etter en tilbudskonkurranse med forhandlinger.

Vindturbiner våren 2019

Verdien på oppdraget ligger i følge Fosen Vind i området 150–200 millioner kroner. Når arbeidet er ferdigstilt mot slutten av 2018, vil vindparken være klar for montasje av vindturbiner våren 2019.

Infrastrukturen som skal bygges i vindparken omfatter 26 turbinfundamenter med oppstillingsplasser, inntil 12 km nye internveier, intern kabling samt nye service- og transformatorbygg.

Hitra 2 vindpark etableres i tilknytning til den eksisterende vindparken som eies og drives av Statkraft. Servicebygg og ny transformatorstasjon samlokaliseres med bygningene i den etablerte vindparken.

Adkomstveien inn til vindparken er nylig oppgradert for å kunne tåle frakt av turbiner som er både lengre og tyngre enn de som har stått der siden 2004

Vindmølleparken utvides med 26 vindmøller.