Da lokalavisa søkte etter nye julestjernekandidater, sendte Christian Bøe inn tips om sin svigermor Anita Espnes.

Christian forteller at Anita har vært til uvurderlig hjelp hjemme hos dem etter at kona Marianne Espnes (36) fikk kreft.

- Anita har stilt opp under behandlingsperioder og tatt seg av barn og hus med mer. Hun har vært en enestående hjelp som har vært viktig for familien.

Stiller gjerne opp

Hjemme hos familien i Dyrvika overrekkes julestjerna til en tydelig rørt Anita.

- Jeg synes det er for "gæli” at jeg skal få julestjerna. Marianne er tross alt dattera mi og jeg stiller gjerne opp. Dette var uventet, men så klart veldig hyggelig.

Anita tilføyer at familien bestående av Marianne, Christian og barnebarna Ola (6 år) og Vera (13 mnd.) er flinke til å vise takknemlighet rett som det er.

- Jeg føler jeg gjør en god gjerning, men når det er sykdom og barn inn i bildet så jeg tror alle ville gjort det samme.

Den beste medisin

Da Anita fikk høre at datteren Marianne hadde kreft, ble hun naturlig nok veldig lei seg og deprimert.

- Jeg følte at jeg ikke klarte å gjøre stort annet og ble sykmeldt. Det å kunne få være her og hjelpe dem , det er den beste medisinen for meg.

Det var i mai i år at Marianne fikk diagnosen sarkom-kreft med spredning. I løpet av den tøffe behandlingen med stråling, cellegift og operasjon har hun og Christian tilbrakt uker i Oslo. De er også nødt til å ta turen inn til Orkanger og Trondheim med jevne mellomrom, og Anita hun har stilt opp. Selv om hun kun bor noen kilometer unna har hun flyttet inn hos Marianne og Christian. Det sier hun særlig er med tanke på at barnebarnet Ola skal ha sitt vante daglige miljø.

Husmorvikaren

- Mamma sier aldri at hun er sliten, lei eller at hun har lyst til å gjøre noe annet. Det å få hjelp fra mamma har vært så trygt og godt. Vi vet at hun vil være her og vet at de hjemme har det helt toppers når vi er borte, sier datter Marianne og tørker noen tårer.

- Jeg kaller meg selv for husmorvikaren, ler Anita og sørger for å sende Ola på skolen, hun vasker hus, baker, lager middag og passer Vera.

- Mamma har vært vår klippe gjennom det hele. Hennes hjelp har betydd alt for oss, sier Marianne som denne uka skal i gang med en ny cellegiftkur.

980 12 034 cecilia@hitra-froya.no