Hitra-ordfører Ole L. Haugen tar imot Lerøy-beskjeden om fabrikkbygging med stor glede.

- Dette er en gladmelding. Jeg vil gratulere Lerøy med en klok og god beslutnign, og ikke minst lokalt ansatte som har stått på for å få til dette, sier Haugen.

- Vi har gått i spenning ganske lenge; Vi vet jo at de har drevet prosjektering og utredninger. Når beskjeden om bygging endelig kommer, blir man jo letta og glad, sier Haugen. Han tar også beskjeden som en bekreftelse på at den industri-tilrettelegginga Hitra kommune har gjort på Jøsnøya, er riktig for næringslivet.

- Vi har solgt tomter, men det vises jo ikke så mye ennå. Men når vi nå får beskjed om byggestart, bektrakter jeg det som en solid bekreftelse på at det vi har gjort, det er rett.

Smitteeffekt

- Er dette det som får snøballen til å rulle på Jøsnøya?

- Ja, dette vil ha en viss smitte- og spredningseffekt. Jeg vet at Lerøy allerede ber om å få kjølpe tilleggstomt, altså mer enn de har kjøpt til nå.

- Hva vet du om de andre bedriftene som har kjøpt tomt i Hitra industripark?

- Jeg vet at de har sittet og ventet, spesielt de to embalasjeprodusentene som venter på den første lakseprodusenten. Når det skjer, har de sagt at de har alle tegningene klare. Så jeg forventer at det kommer en avklaring fra dem ganske fort. Dessuten tror jeg det dukker opp aktører som ennå ikke har hørt navnet på, som en følge av at snøballen begynner å rulle. Dette blir spennende, sier han.

- Fantastiske nyheter

​- Fantastiske nyheter for Lerøy Midt, for Hitra og for hele øyriket. Nå er vi i gang, skriver Hitra næringsforening på sine Facebook-sider etter at beslutninga var gjort kjent.

- Gratulerer og takk til ledelse og ansatte på Lerøy og til Hitra Kommune for det arbeidet som har ført fram til denne gledens dag for oss alle, skriver næringsforeninga.