Synnøve Aukan og Heidi Glørstad Nielsen fra Trøndersk Kystkompetanse hadde sjømat-kurs for 250 elever fra Trondheims-skolene, i Mathall Trondheim.

- Vi stortrives når vi jobber med rekruttering til sjømatnæringa og inspirasjon innen sjømat. Midler fra Nærings- og fiskeridepartementet og råvarer fra sjømataktørene på Frøya og Hitra bidro til at vi holdt sjømatkurs for elever i byskolene. Utrolig kreative barn vi møtte. Veldig artig å få fortelle om råvarene våre, inspirere til matlaging og se at elevene kosa seg. Vi fikk utrolig fine tilbakemeldinger fra både elever og lærere. Skikkelig artig at så mange vil besøke oss disse to dagene. Intenst og supert, skriver Heidi Glørstad Nielsen fra arrangementet.

Inspirerer: Heidi Glørstad Nielsen og Synnøve Aukan, trives når de får inspirere unge til å lage og spise sjømat.

Med råvarer fra Lerøy Midt, SalMar, HitraMat, Frøya Tare og Dolmøy Seafood, laget de en buffet med råvarer fra havet, andre råvarer og tilbehør.

- Det var myyyyye godt på bordet ja. Barna jobbet i grupper og satte sammen forslag på forskjellige småretter, og laget så smaksprøver som de selv og de andre gruppene fikk smake på. Mange kreative kombinasjoner og mye smatting rundt bordene. Et par klasser lurte på å lage egne oppskriftshefter til jul. Det synes vi var en god ide, mener Glørstad.

- Det var givende å få fortelle om råvarene, om regionen vår og mulighetene som finnes innen sjømat både når det gjelder sysler på kjøkkenet og karriere. Vi håper og tror at vi inspirerte både elever og lærere til å prøve mer sjømat og verdsette den verdiskapinga som skjer innen sjømatproduksjon, sier Glørstad.