Servicebåten "Frøy Viking" sendte fredag kveld ut mayday-melding utenfor Edøya på Smøla. Båten tok inn vann og gikk etterhvert ned. To personer ombord hoppet i vannet med overlevningdrakter, og ble etterhvert hentet opp. Begge er ifølge Hovedredningssentralen i god behold.

- Det er kjedelig med tap av båt og utstyr. Men i den store sammenhengen er dette uvesentlig når folka ble berget, sier reder Helge Gåsø til lokalavisa Hitra-Frøya nå i kveld.

Det er foreløpig ukjent hva som er årsaken til forliset. Både ferga mellom Seivika og Edøya samt hurtigbåten på vei fra Sandstad mot Kristiansund responderte på mayday-meldinga og gikk inn i redningsarbeidet en periode. Også andre båter i området deltok i redningsarbeidet. De to som hoppet i sjøen skal ifølge Adresseavisen ha blitt plukket opp av brønnbåten "Ro fjell" og deretter tatt ombord i servicebåten" Frøy Fighter", også denne eid av Frøy-gruppen, igjen eid av Gåsø Næringsutvikling.

Reder Helge Gåsø forteller at han har fått beskjed om at mannskapet har det etter forholdene bra.

- Mannskapet berget og er fysisk uskadet. Slik jeg forstår det, tok det litt tid før de ble plukket opp, sier Gåsø til Hitra-Frøya. Heller ikke han kjenner til foranledningen til forliset.

- Årsaken er foreløpig ukjent, sier han.

Også et Seaking redningshelikopter ble kalt ut til redningsaksjonen. Ifølge Adresseavisen ble de to ombord fraktet først til Smøla og så til Kristiansund for legesjekk. Det skal ikke ha vært flere personer ombord.

Havariet skal ifølge tk.no ha skjedd mellom Smøla og Gridsvågøya, noe nærmere Aure-sida av fjorden.Hovedredningssentralen fikk melding om havariet like før kl. 19.30 fredag kveld.