Bringserien er en håndballturnering hvor de beste aldersbestemte lagene fra hele landet konkurrerer mot hverandre. Jentelagene i turneringen er delt inn i 4 avdelinger med 12 lag. De tre første rundene spilles 22. januar, 11. - 12. februar og 5. mars, før lagene møtes for en fellesrunde for alle lagene på Jessheim i Oslo 31. mars. Til slutt møtes de beste lagene fra hver avdeling for sluttspill.

Frøya IL kvalifiserte seg i november i år gjennom godt spill hele vårsesongen.

- Tøff konkurranse

Jentene har forberedt seg godt. Med 4 organiserte treninger i uken og to til tre styrketreninger mener hovedtrener Øystein Claussen at laget er godt forberedt.

- Vi har forberedt oss godt og vi gleder oss voldsomt, men vi er klare over at vi møter tøff motstand. Alle lagene er ektremt sterke, så det blir gøy å se hvordan vi ligger an målt mot de beste i landet, smiler Claussen.

På spørsmål om hvem Claussen selv tror er favoritt peker han mot trondheimslag: - Byåsen er vel laget å slå. I tillegg er CSK(Charlottenlund) veldig gode, sier treneren.

Samarbeid i øyregionen

Da Clausen får spørsmål fra lokalavisen om hvordan frøyajentene selv føler de ligger an, er han veldig rask på å påpeke at dette er et samarbeid mellom både Hitra og Frøya.

- Det er viktig at øyværingene vet at dette ikke bare er spillere fra Frøya. Det er et samarbeid mellom Hitra og Frøya, sier han og fortsetter:

- Men jentene føler de ligger bra an. De gleder seg veldig til å komme i gang.

Reiser nordover til helgen

Førstkommende helg åpner Bringserien. Da setter håndballaget kursen nordover for å møte lag fra Bodø. Og det er ikke den eneste lange reisen de skal ut på i år. De skal også spille kamper mot lag fra blant annet Bergen og Oslo.