Ola Skjåk-Bræk og Ansnes Brygger gjentar den kommende uka fjorårets ribtur fra Hitra til Lofoten og tilbake. Denne gangen er det tre åpne rib-båter som tar tredagersturen. Det er lagt en nytt reiseprogram med nye steder som skal besøkes på turen oppover og nedover.

- Vi har tatt sikte på å gjøre dette til en årlig tur for eventyrlyste og båtglade, sier arrangør Ola Skjåk-Bræk. To av båtene er stasjonert på Hitra mens den tredje kommer fra Uthaug på Fosen. Turen er utvidet i antall og det er 30 personer fordelt på de tre båtene.

– Vi satser på like fint vær som fjorårets ekspedisjon, men er også forberedt på dårlig vær, sier Sjåk Bræk og legger til at meldingene ser veldig bra ut selv om det enda er en stund til turen. Blant de nye stedene som skal besøkes denne gang er Svolvær, Vega, Kjærringøy og Meløy Kommune. Ellers blir flere av fjorårets perler som Brønnøysund, Bodø, Balstad, Reine, Røst og Myken også med på årets turprogram.

– Planen er klar, men det vil bli noen tilpasninger hvis været ikke tillater alle reisemålene. Sikkerheten kommer alltid først, sier han.

- Erfaringene fra i fjor er bare positive. Selv om hele turen er på ca 330 nautiske mil er det slettes ikke så slitsom som en kan tro. Vi tar mange pauser og legger opp til et sosialt og opplevelsesrikt utbytte av turen, sier turoperatøren.