Søndag 1. pinsdag er det igjen klart for det tradisjonsrike Tonningen Rundt. I fjor rundet arrangementet 40-årsjubileum. En opptelling i jubileumsåret viste at rundt 2.500 ulike personer har gått den tradisjonsrike tur-marsjen en eller flere ganger. Ved 35-årsjubleeet i 2012 kunne man fastslå at det var passert minst 10.000 deltakere i løpet av disse årene.

I mange år har Vest-Hitra idrettslag arrangert mosjonsløpet/trimturen Tonningen Rundt. Nå innser idrettslaget at de ikke lenger greier å ta på seg det populære arrangementet som hver pinsa samler flere hundre mosjonister.

Forsøket overtar

Ungdomslaget Forsøket i Kvenvær fikk derfor forespørsel om å overta.

- Siden idrettslaget ikke ser seg mål på arrangere denne gang, kastet de ballen over til oss. Og det er klart at vi stiller opp, fortalte leder i UL Forsøket, Inger Langdal, nylig til lokalavisa

Hun mener det for ille om det tradisjonelle arrangementet skulle bli lagt ned.

- Dette skal vi få til, mener Langdal som nå bare mangler et fåtalls medhjelpere før arrangørkabalen går opp.

- Tonningen Rundt gikk av stabelen for 40. gang i fjor. Vi skal sørge for at det også blir tur i år også, fastslår Inger Langdal for å avlive rykter om at det ikke blir noen arrangement i år.

7 kilometer

Det hele startet i 1978 med tur rundt det kjente landemerket Tonningen i Kvenvær.

Den ca 7 kilometer lange løypa starter fra Svankilen og går på skogsvei langs foten av Tonningen med rast på den populære stranda ved Sagvatnet i bunnen av Munkdalen. Deretter fortsetter man i litt i mer krevende terreng opp Tonninghalsen og langs myrene tilbake til Svankilen.