Politiet fikk klokken 15.00 lørdag ettermiddag inn melding om en bil som hadde blitt rygget ut av en parkeringsplass på Sistranda og deretter fått bakhjulene utfor en kant.

- Melder hadde mistanke om at sjåføren, en eldre mann, var beruset, sier Anlaug Oseid, operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt.

Politiet dro til stedet, men da var bil og fører ikke lenger der. Politiet sjekket rundt etter eier og omtrent klokka 17.30 kom patruljen i kontakt med mannen de mistenkte hadde rygget utfor kanten, forteller operasjonsleder.

- Mannen i seksti-årene framsto som meget beruset og han ble tatt med inn for blodprøvetaking. Politiet har opprettet sak på hendelsen.​

Skulle det vise seg at det er promille i blodet til sjåføren, vil han føye seg inn i rekken av mange promillekjørere i øyregionen. Lokalavisa Hitra-Frøya har den siste tida analysert 80 promilledommer ilagt folk bosatt på Hitra og Frøya for å finne "den typiske fyllekjøreren". De 80 dommene er ilagt fra 2010-2015. Analysen viser at både utenlandske sjåfører og innfødte øyværinger har mye negativt å svare for.

Lokalavisa har analysert de 80 siste fylle-dommene på Hitra og Frøya. Foto: Grafikk: Nina Sandvik