- Elin, som var musikklærern min, la ut oversikt over hvem som skulle være med på Oda-spelet, så da måtte jeg bare melde meg på.

Ole Kristian Hoseth fra Rennebu gikk fire år på Frøya videregående skole. Der deltok han i flere UKM, og hadde sentrale roller i blant annet musikalene Chicago og Moulin Rouge. I 2015 var han også med i Maren - dømt til døden.

Da matfag-gjengen ved Frøya videregående skole ga ut ut kokeboka "Rett fra havet" i 2012, var Ole Kristian leder for elevbedriften.

- Men jeg har alltid hatt som mål å bli lærer, sier Ole Kristian, som dro fra Restaurant- og matfag på Frøya til musikkutdanning, hvor han blant annet har studert klassisk musikk og romanser.

- Også har jeg jobbet som fiskehandler i Oslo, ler den sympatiske 24-åringen.

Gjensyn med gode venner

At han ble Oda-skuespiller i år, skyldes flere ting.

- Jeg var med i 2014, og når jeg så at musikklæreren min fra videregående, Elin Strandheim Karpinski hadde lagt ut hvem som skulle delta i år, fikk jeg lyst til å melde meg på. For på rollelista sto både Ellen Johansen som var læreren min på Restaurant- og matfag, min gode venninne Thea Sæther og andre venner jeg hadde spilt sammen med før, sier Ole Kristian, som fikk rollen som Jendor i årets Oda.

Han synes det er fantastisk at det er laget et spel om kystkvinnene.

- Det er annerledes enn andre spel, og det har en sterk historie. Ikke minst synes jeg det er flott at manuset er skrevet av en kvinne. Også er de profesjonelle skuespillerne så inspirerende, sier den talentfulle skuespilleren, som snart reiser til Oslo for å utdanne seg som lærer.