TV-suksessen Masterchef kommer til idylliske Titran på Frøya. Ved hjelp av hjørnesteinsbedriften SalMar skal kokkene konkurrere i å tilberede norsk sjømat.

Som lokalavisa Hitra-Frøya skrev i forbindelse med opptakenesom serverer nyheten om at Masterchef kommer til Titran.

Masterchef-konseptet har blitt en stor suksess rundt om i verden. Den svenske versjonen vises på svensk TV4, og har hatt høye seertall og fått pris som beste svenske realityshow både i 2011, 2012 og 2013.

2014-versjonen ble spilt inn i fjor høst, inkludert en episode hvor norsk sjømat er tema. I samarbeid med Norsk sjømatråd og Salmar valgte tv-produsenten Titran og Gaustadbrygga som sted. Nå er tv-selskapet svensk TV4 klar for visning av episoden.

- Deltakerne var selv ute og fangstet noen av råvarene. De var blant annet ute ved vårt anlegg på Kattholmen og fisket. Ellers var teamet oppe i helikopter og filmet i to dager, og det ble filmet fra båter. Selv om det er fokus på selve konkurransen, så blir det nok mange flotte biler og bra reklame for Frøya, tror Pål Storø i Salmar.

Han oppfordrer alle til å søke opp svensk TV 4 til ukas episode av Matserchef, som sendes onsdag klokka 20.00.

Frøya kommune var vertsskapskommune og bevilget produksjonstøtte på 25.000 kroner.

- Dette er en gladsak. Vi vet vi får igjen dette gjennom flott reklame for Frøya og våre sjømatprodukter på svensk tv, sa ordfører Berit Flåmo da de behandlet saken.

Dommerpanelet