«Det er på høy tid at Stig Halvorsen får honnør for denstore innsatsen han har lagt ned i mange år for Frøya FK. Han er selv flink tilå gi honnør til andre. På tide å vise at vi ser han og setter pris på det hangjør. La Stig få ei STOR julestjerne!» skriver frøyasupporter til Hitra-Frøya.

Lokalavisa henter ut den største julestjerna vi ser i gartnerietpå Dalpro, og stikker innom huset på Hestnes, hvor den nybakte småbarnfarenbor.

- Dette var en fin start på julebordsdagen, sier Stig, som senerepå kvelden skal feste sammen med sine kolleger i Frøya havbruksservice.

Jobber med hjerte

Stig Halvorsen har vært involvert i fotballen på øyenesiden han kom til Frøya i 2003. Aller mest i Frøya FK, men han har også to årsom trener i Hitra FK. Og selv om han nå bor på Hitra, er det oppgaven somsportslig leder og trener i Frøya FK han bruker fritida på.

Og det har blitt en del timer som trener og organisator. Selv anslår handet til cirka ti timer i uka i snitt gjennom hele året. Det betyr at StigHalvorsen kan ha lagt ned 4-5000 timer i arbeid for fotballen på øyene i løpetav den tiårsperioden han har bodd her.

- Jeg jobber med hjertet, og det er ikke alltid fornuften henger med. Såjeg har brent meg, forteller Stig.

Over hundre aktive spillere

Men han har ikke brent seg mer enn at han gløder for å ståpå videre, og er stolt over det som nå skjer i fotballklubben.

- Vi har tatt lærdom av elitesatsinga vi hadde, og ser at vi måbygge opp nedenfra. Nå har vi fått i gang jentefotballen, vi har trenere somdriver og utdanner seg, og vi har fått til en stor aktivitet. Til neste sesongvil Frøya FK ha over 100 aktive spillere. Jeg elsker fotball, og det viktigstefor meg er de som holder på med fotball, og at de har framgang. Og da tenkerjeg ikke framgang bare hos de beste, men på alle i ei gruppe, sier StigHalvorsen.

Selv om han til tider har brent seg gjennom sitt storeengasjement, så beskriver han også treneroppgaven som god terapi.

- Når jeg går på treningsfeltet, betyr det at jeg skal ha nittiminutter der jeg bare tenker fotball. Da legger jeg bort alt annet, og det erterapi, sier Stig.

- Lokale sponsorer gir unike muligheter

Han er optimistisk på vegne av fotballen i øyregionen.

- Jeg synes vi gjør mye rett i Frøya FK nå, og i Hitra FK har devært flinke til mye gjennom mange år. Selv om det er rett at vi er to klubber,som til neste sesong skal møtes til lokaloppgjør i fjerdedivisjon, så snakkervi godt sammen, og er i stand til å samarbeide. Fotballen på øyene har heltunike utviklingsmuligheter, gjennom at vi har så mange bedrifter som støtteropp og sponser. Jeg snakker med fotballfolk fra andre steder som er veldigmisunnelige på oss, sier Stig Halvorsen.