Hva har Kaia og Sigvart på øya i havgapet som andre barn ikke har? NRK TV har forsøkt å finne svaret ved å følge søskenparet Kaia (11) og Sigvart (12) Brendberg gjennom ett år. Svaret får du i tv-programmet «Folk» som sendes på NRK-1 i kveld - mandag 3. september.

– Hvor fort kan egentlig «Det periodiske system» sies fram? Og hva gjør man hvis man elsker å ri, men ikke har noen hest? Det er sånt som Kaia og Sigvart finner svar på, forklarer  prosjektleder Henning Skjæret i NRK som fastslår at her ute har oppfinnsomheten gode kår.

8 elever og musikkorps

Søsknene Kaia og Sigvart går på en skole med åtte barn. Her er det begge foreldrene som er lærerne på øya. Alle undervises i samme rom og de har eget skolekorps - som er svært ettertraktet! De må inn til kommunesenteret Sistranda for å forsterke musikkorpset der på 17. mai, og øver for dette gjennom hele vinteren.

De vokser opp i et miljø fjernt fra hverdagen til de fleste barn i Norge og er stolte av å være øyboere.

Familien Brendberg kom hit for 5-6 år siden med de to barna Kaia og Sigvart - og har fått lillebror Johannes på to.

Familien kjøpte for et par år siden et hus uten strøm, vann og kloakk. Det pussa de opp, men mangler fortsatt vei til huset. De tar seg fram på en ulendt sti. Nå bygges det vei, men pengene strekker ikke til, så det siste stykket må de ta med håndkraft.

Tv-programmet er produsert av NRK Trøndelag, og reporter er Eva Laukøy.