Siemens og Ørnli Slipp på Norddyrøya skal levere de som skal være oppdrettsnæringas første batteridrevne arbeidsbåt. Mottaker blir SalMar Farming og batteribåten skal være i drift allerede inneværende år.

Det melder selskapene gjennom en pressemelding i dag, først gjengitt i ilaks. Selskapene baserer seg på teknologi fra offshoreskip og elektriske ferger.

– Nå er det endelig oppdrettsnæringens tur til å bli elektrifisert og nå gjør vi det med teknologi som er gjennomtestet offshore, sier teknisk sjef, i SalMar Farming, Eskil Bekken. Arbeidsbåten skal benyttes ved oppdrettsanleggene, og blir ferdig i slutten av 2016.

– Vi er stolte over at de tekniske løsningene som vi har utviklet på Siemens i Trondheim nå får feste i et nytt segment der Norge har en ledende stilling i verden. Dette er i tillegg et viktig steg for å redusere utslippene av klimagasser for fartøyene i oppdrettsbransjen, sier Odd Moen, salgsdirektør i Siemens Marine i pressemeldinga.

For verftet på Frøya betyr den nye bestillingen to ting: Selskapet sikrer verdifulle arbeidsplasser og tar en tydelig posisjon som leverandør av et miljøvennlig alternativ for oppdrettsnæringa.

– For oss er det svært viktig at vi er en del av utviklingen og kan bygge opp kompetanse som trengs nå og i årene som kommer, forteller daglig leder i Ørnli Slipp, Torstein Yttersian.