Nødetatene sendte alt tilgjengelig mannskap ut til melding om folk i sjøen mellom Ulvøya og Fjellværsøya litt før kl. 11:30 i formiddag.

- Situasjonen er uavklart, meldte politiets operasjonsleder og kalte ut politi, redningshelikopter, redningsskøyte, ambulanse og lege. Snart viste det seg heldigvis at det var mindre dramatikk enn den første meldinga kunne tilsi.

- Det viser seg at det er en fridykker som har holdt på. Ingen er skadet, forteller politipatruljen på stedet til lokalavisa.

Dykkeren har holdt på i sjøen ved Mastadsvabrua. Her har vedkommende blitt tatt av strømmen, opplyser politiets operasjonsleder.

- Redningsskøyta kom raskt i kontakt med aktuell båt. Det ble raskt avklart at det kun hadde vært én person i sjøen. Politiet har snakket med denne personen. Det viser seg å være snakk om en fridykker som ble tatt av strømmen, men som kjapt ble hentet opp i båt av familie, opplyser operasjonsleder.

Vakthavende redningsleder Bjørn Magnussen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge sier til adressa.no at den som varslet nødetatene, hadde hørt roping og oppfattet dette som rop om hjelp.

- Ropene og hylene fra sjøen, viste seg å være en samtale mellom dykkeren og personen om bord i fritidsbåten, forklarer Magnussen.

Politiet sier til lokalavisa at de er glade for at folk varsler om de tror folk er i nød og er også fornøyd med responstida. Nødetatene var raskt på stedet og fikk avklart situasjonen.

Redningsskøyta "Idar Ulstein"