Rehabilitering

På Flatøya jobber fem-seks håndverkere med et større prosjekt. Privatboligen skal både bygges ut og totalrenoveres. Men dette er bare ett av åtte rehabilteringsprosjekter det relativt ferske firmaet Grytvik Snekkervervice AS holder på med for øyeblikket.

Det vil si: firmaet springer ut av Edvind Grytviks enkeltmannsforetak, som har tatt snekkerjobber på Frøya i flere tiår. Men for fem år siden kom sønnen Håkon inn som lærling, og det ble etablert AS. Da var de fire snekkere.

Nå leder Håkon et firma med 15 ansatte (inkludert tre i en Trondheims-avdeling).

- Pappa er fortsatt med og jobber som snekker. Han er en propell, selv om han nærmer seg 70, forteller Håkon, som det siste året stort sett har konsentrert seg om den administrative jobben med å bygge opp firmaet.

Har trua på øyregionen

Håkon er født og oppvokst i Trondheim, men har trua på at Frøya og Hitra er stedet for å satse.

- Det er en enorm aktivitet her ute. Og jeg tror det kommer til å vare en god stund. Da vi bestemte oss for å vokse, begynte vi å støvsuge for rehabiliteringsjobber. Det ble fort veldig mye å gjøre. Vi har en avtale med IF Skadeforssikring i bunnen, så når vi får forsikringsoppdrag må dette prioriteres.Men vi har tatt de muligheten vi har fått, og har hatt en formidabel vekst der siste året, sier Håkon Grytvik, som forteller at det også er aktuelt at firmaet vil ta nybygg i tida som kommer.

Kalenderen full: Håkon Grytvik forteller at firmaet har fullt opp med oppdrag.

50/50 norske og utenlandske snekkere

Firmaet har nå fifty-fifty med norske og utenlandske (hovedsaklig litauiske) snekkere.

- Planen var å holde det på 20 prosent med utenlandske håndverkere. Men det viste seg umulig. Det er ikke mange norske snekkere som går uten arbeid. Jeg er opptatt av at utlendingene som jobber her skal bli tatt vare på, og bli en del av lokalsamfunnet. Flere av de som er hos oss, har vært her noen år, og de er veldig dyktige håndverkere, sier Håkon Grytvik, daglig leder i Grytvik Snekkerservice.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no