-Jeg er glad for at jeg ble tatt ut og fikk muligheten til å være med på denne talentleiren. Selv om jeg veldig gjerne skulle ha vært blant de som har kommet gjennom det siste nåløyet og skal på landslagssamling i Skien i august. Selv om jeg i forkant av talentleiren visste at det ville bli vanskelig å komme seg dit. Det handler om at det var mange gode som kjempet om de få plassene, sa Ludvik Kristoffer Hestnes etter at han hadde vist seg frem for forbundstrenerne.

Ludvik Kristoffer, som fylte 15 år i februar, var nok en av dem som har dårligst treningshverdag av dem som fikk grønt lys for talentleiren. Han spiller på dispensasjon sammen med yngre gutter. Den kommende tiendeklassingen er glad for at han i det hele tatt har et treningstilbud. Men kunne for utviklingens skyld ha tenkt seg og spilt sammen med de som er like gamle eller eldre. De fleste klassekameratene har gitt seg med håndballen de siste årene.

Har ambisjoner

Den treningsvillige Hitra-spilleren har ikke tenkt å gjøre det. 2003-modellen vurderer seriøst å flytte til Trondheim for å ta fatt på idrettsutdanning når han er ferdig på ungdomsskolen om ett års tid. Ludvik Kristoffer er også en ivrig fotballspiller. Men det er håndballen han bruker mest energi på. Det er i den idretten at han har størst ambisjoner og for så vidt utviklingspotensial. Hestnes fikk mange gode tilbakemeldinger under samlingen på Orkanger.

-Det var litt uvant å trene så mye som vi gjorde. Nivået var også høyere enn det jeg er vant med selv om jeg har trent en del sammen med herrelaget til Frøya. Den største forskjellen på de jeg møter i seriesammenheng og guttene som var med på talentleiren var tempoet og de tekniske ferdighetene. Selv om de fleste også var jevnt over tøffere fysisk, sa Hestnes som for det meste opererer som back eller bakspiller. Han er av det målfarlige slaget og scorer en god del mål.

Kan få flere muligheter

Geir Nicolaysen har ansvaret for talentutviklingsarbeidet i region nord i Norges Håndballforbund. Han er tydelig på at det går flere tog for Ludvik Kristoffer og de som ble veid og funnet for lett denne gangen. Nicolaysen opplyser at det erfaringsmessig er store utskiftninger på de aldersbestemte landslagene. Det er nødvendigvis ikke dem som er tatt ut til samlingen i Skien, som vil være sentrale på Norges Håndballforbund-tiltakene om ett eller to år.

- Vi ønsker at dere som ikke kom med på den første landslagssamlingen bruker det som noe positivt og motivasjon i det videre treningsarbeidet. Det er den jobben dere gjør på trening fremover som vil være avgjørende for hvor gode dere blir etter hvert. Flere av dere vil mest sannsynlig få sjansen på regionale landslagssamlinger utover høsten og vinteren. Derfor blir det viktig å jobbe hardt også i fortsettelsen, sa Nicolaysen til spillerne og Hitra-Frøya.

72 44 04 00 post@hitra-froya.no