- Vi har vanlig de-briefing, og det hadde de i går også, sammen med Frøya brannvesen og helsepersonell. Det er de ordinære rutinene våre, sier brannsjef Dag Robert Bjørshol i Hitra brannvesen, etter brannulykken på Melandsjø. En 40 år gammel mann ble funnet omkommet søndag ettermiddag. En turgåer varslet om at noe virket unormalt. Da brannmannskaper tok seg inn i boligen, fant de mannen død.

- Hvordan forbereder man seg på å kanskje finne noen man vet av eller kjenner?

- Dette er noe vi har levd med over tid i brannvesenet, og vet i utgangspunktet hva som kan skje. Det vi støtter oss på er de-briefingene i ettertid, der de som har vært med går gjennom hendelsene, og folk får snakke om det de har opplevd. Ofte er lege også til stede. Lista på de-briefingen blir lagt alt etter hvilke hendelser det er.

Brannsjefen sier det kan være tøft å være vitne til en ulykke.

- Vi i brannvesenet er ikke ufølsomme vi heller. De hendelsene jeg har opplevd gjennom tid sitter oppe i hodet en plass. Det er klart det påvirker oss. De fleste mannskapene her ute har opplevd noe som de har lagt seg på minnet.

- Hvor viktig er det å ha noen å snakke med da?

- Det varierer fra person til person. Enkelte har mer behov for å snakke om hendelsene enn andre. Men slik som i går var det de som var direkte involvert som var med på de-briefingen. Det ble raskt klart hva som hadde skjedd, så de enhetene som var på vei ble sendt tilbake, sier Bjørshol.