Oppdatert pr. kl 00:55:

Arbeiderpartiet oppnår hele 49 prosent av stemmene. Det gir 12 mandater i det nye kommunestyret, og dermed et flertall av de 23 representantene totalt. Partiet trenger derfor ingen støttepartier for å ha kontroll i kommunestyret.

Fremskrittspartiet er den store taperen. Partiet går fra 21,3 prosent ved forrige valg til 11,0 prosent nå. Dermed mister partiet også to av fem representanter i kommunestyret.

For de øvrige partiene er det kun små justeringer, ingen som gir utslag i antall mandater. Miljøpartiet De Grønne, som tidligere i kveld lå inne med ett mandat, mistet dette etter at alle stemmene var registrert.

Oppdatert pr. kl 23:30:

Arbeiderparti-leiren som er samlet til valgvake på Frøya hotell, bryter ut i jubel når tallet 48,7 prosent lyser opp på skjermene. 95 prosent av stemmene på Frøya er nå telt opp, og det er helt klart at Ap gjør et brakvalg (selv om det kan komme mindre justeringer når de siste stemmene er på plass).

- Gratulerer, du blir varaordfører, jubler Jan Otto Fredagsvik og rekker hånda over til partileder i Ap, Pål Terje Bekken.

Frøya Ap ser ut til å gjøre et meget sterkt valg. Blir den endelige mandatfordelinga slik den ser ut nå kl. 23:30, får Ap hele 12 av 23 plasser i det nye kommunestyret og dermed flertall - uten hjelp av støttepartier.

Arbeiderparti-gruppa venter nå på at valgvinner og sittende ordfører Berit Flåmo skal gjøre entre på hotellet, etter at hun nå sitter i møte som leder av valgstyret.

Fra valgvaka tidligere i kveld:

Godt over 20 Arbeiderparti-tilhengere har ved 20:30-tida samlet seg i Sofabaren ved Hotell Frøya for valgvake. Partileder Pål Terje Bekken i Frøya Ap medgir at han er spent på resultatet, som etterhvert vil komme opp på tv-skjermer og mobiltelefoner.

- Jeg er spent. Vi har forventinger om ta like mange mandater som sist, og helst ett til, sier Bekken til lokalavisa. Frøya Ap har i det avtroppende kommunestyret ti representanter.

Også Fremskrittspartiet har funnet seg en del av bar-miljøet ved hotellet og venter nå spent på valgresultatet.

Kan bli første Grønne i Frøya

Etter at 20 prosent av stemmene er telt opp, ligger Miljøpartiet De Grønne an til å få inn ett mandat i Frøya kommunestyre. Hvis sluttresultatet blir sånn, blir det i så fall historisk at MDG for første gang er representert i Frøya kommunestyre.

Grethe Cassandra Nordheim fra Miljøpartiet de Grønne.

Toppkandidat Grethe Cassandra Nordheim sier hun foreløpig velger å ikke starte feiringa.

- Det blir en veldig spennende kveld. Jeg regner kanskje med at det er øyrekka som nå er telt opp og at fordi jeg er derfra, så har vi sanken noen ekstra stemmer. Så jeg våger ikke håpe at dette skal holde. Men hvis jeg kommer inn, blir dette historisk. Men som sagt: vi spretter ikke champagneflaska før det endelige resultatet foreligger.

- Så du har kjøpt champagne?

- Ja, ei lita ei, sier Nordheim med et smil.

Oppdatert kl. 22.30

Erna Lassen er en av de mange som nå venter spent på at de siste Frøya-stemmene skal bli telt opp. Lassen har vært sekretær i Frøya Arbeiderparti i over førti år etter at hun i 1963 flyttet hjem til Frøya.

- I valget da ble jeg spurt av Hans Ulrik Hammer om å stå på Venstrelista, men da gikk jeg rett til Bjørgan og ville melde meg inn i Ap i stedet, forteller Lassen.

- Jeg er veldig spent nå og håper at vi klarer dette sammen med SV, sier Erna Lassen.

Kl. 22:40

Lokalavisa tar en prat med Terje Grytvik, Frøya Frp.

- Jeg sturer ikke etter at valgdagsmålinga og de forløpige stemmene fra Frøya viser at Frp går ned. Dette kan fortsatt vippe rette veien. Frp lå også veldig dårlig an ved forrige valg etter forhåndsstemmene, sier Grytvik.

- Løpet er ikke kjørt, sier han, mens partiene fortsatt venter på det endelige resultatet. Foreløpig er resultatet fra bare 20 prosent av Frøya-stemmene offentliggjort.

hitra-froya.no oppdaterer valgvake-saken