Lørdag 3. oktober, er det tid for et nytt andeløp i Stutvassdalen. Det er Flatval Grendalag som står bak konkurransen hvor det til sammen skal slippes ut 200 forhåndskjøpte og nummerete plastender ned Stutvasselva.

Andeslipp

Deretter er det å vente i spenning for å se hvilke ender som er raskest i mål, og som kvalifiserer seg til videre finalerunder.

Hver and koster 100 kroner, og det er mulig å kjøpe seg  flere ender og delta i konkurransen uansett om man skal på selve arrangementet eller ikke.

Vinnerne av finalene kan juble over premier på 1000 kroner (3 stk), 500 kroner (3 stk) eller 300 kroner (3 stk).

Alle endene ble utsolgte i fjor. Fortsatt er det ledige ender i årets andeløp-konkurranse.

Bare neste

Blant de som deltok i andeløpet i fjor, var  Kjetil Singsaas, Line Solbakken og Ylva Solbakken (3,5 år) .

- Vi synes det er kjempespennende å være med på vårt første andeløp. Vår and kvalifiserte seg i tillegg til finalerundene, konstaterer Kjetil, Line og Ylva fornøyde etter at anda deres hadde kommet seg i mål.

Desverre ble det  ikke premie på dem, - Vi endte nok på den skuffende fjerdeplassen i finaleløpet, forteller Line etterpå.

Hvem som blir de heldige vinnerne i årets andeløp, gjenstår å se.

Kjetil Singsaas, Line og Ylva Solbakken deltok under fjorårets andeløp - og synes det hele var veldig spennende.

Fortsatt ledige ender

Dette er tredje året det arrangeres andeløp, og det kan vel trygt sies å ha blitt til en tradisjon, slår Ingvill Enoksen i Flatval Grendalag fast.

I fjor ble alle endene utsolgt, og det var mange ivrige barn - og voksne som fulgte de gule plastendenes ville ferd forbi hverandre ned elva som da hadde bra vannføring.

Noe mindre vannføring blir det nok ikke denne gang, etter det voldsomme regnværet vi har hatt de siste dagene.

- Vi håper på bedre vær til lørdagen, i verste fall må vi utsette andeløpet.

Ingvill Enoksen forteller at det fortsatt er noen  ledige ender igjen.

- Vi har 200 ender til salgs som tidligere år, og nå har vi i underkant av femti igjen. Vi blir å treffe utenfor Rema 1000 Sistranda i morgen fra kl 16, for de som er interesserte i å kjøpe seg ei and eller flere til konkurransen.

Andedam

Nytt av året er en liten andedam (et plaskebasseng) hvor man fisker opp ender med fiskestang. Og der vanker det premier til de som får ei and på kroken, forteller Enoksen.

Det blir salg av grillmat, brus, kaker og kaffe under andeløpet.

Mange ivrige barn, voksne - og hunder, fulgte de gule plastendenes ville ferd ned elva i Stutvassdalen i fjor.