Astrid Mortensvik(Ap) foreslo i siste formannskapsmøte å kjøpe en el-sykkel med vogn foran og plass til to personer.

- Denne sykkelen står høyt på ønskelista til Livsglede for eldre, og jeg håper kommunen vil kjøpe en slik. Da kan man få eldre ut i nærmiljøet og gi dem en helt annen opplevelse enn om de sitter i bil. Og det er lettere å dra på tur med en slik sykkel enn å dytte en rullestol, sa Mortensvik.

Hun foreslo at kommunen kjøper en sykkel til 50.000 og at rådmannen setter i gang en kronerulling for å kjøpe sykkel nummer to av typen Triobike.

Audestad gir penger og konsert

- Det er best om man kan dra på tur to i lag. Hvis vi går for å kjøpe en, så kan næringslivet bidra med en eller to til. Det hadde vært aller best med tre sykler. Jeg har allerede lagt ut forslaget på facebook, og der har kronerullingen allerede startet. Charlotte Audestad sier hun vil bidra med 3.500 kroner og en minikonsert, sa Mortensvik.

Resten av formannskapet syntes det var en god ide og vedtok forslaget enstemmig.

- Jeg må bare si at jeg har fått mye livsglede av min el-sykkel, og det er ikke fritt frem at jeg har fått litt trim også. Jeg skal ha et møte med næringslivet på torsdag, og kommer til å nevne dette til dem da, sa fungerende ordfører Per Ervik.