Nærings og fiskeridepartementet støtter Trøndersk kystkompetanse sitt sjømattiltak, "God mat i en fei - sunt og smart for hele familien", med 70.000 kroner.

"God mat i en fei - sunt og smart for hele familien" er et sjømattiltak hvor Trøndersk kystkompetanse ønsker å lære barn og unge og deres foreldre mer om norsk sjømatnæring og råvarene under Trøndersk Matfestival. Målet er å lære de unge å tilberede og bli glad i sjømat, samt å inspirere foreldrene til å bruke mer sjømat i hverdagen.

Barnas telt

Statssekretær for fiskeriministeren, Roy Angelvik, har god kjennskap til Trøndersk kystkompetanse.

- Det har kom- Jeg kjenner natuligvis til jobben som Trøndersk kystkompetansa gjør på dette området etter flere år sammen på Matfestivalen i Trondheim. "Barnas telt" er ett av deres arrangementer, og har vært en årviss suksess. Her lærer barn å kokkelerer og får prøve seg frem med forskjellige oppskrifter. Hele prosjektet er fantastisk og varmer et gammelt kokkehjerte, sier Angelvik.

- Det er mange om beinet

Daglig leder i Trøndersk kystkompetanse, Nils Jørgen Karlsen er både glad og stolt over tildelingen.

- Vi er svært stolte over å har kommet gjennom et såpasst trangt nåløye. Vi vet det er mange om beinet og at det er mange godet prosjekter der ute, forteller Karlsen.

Flere søknader enn noengang

Angelvik forteller at det  er kommet inn flere søknader i år enn noengang tidligere.

- Summen av alle søknadene beløper seg til over 12 millioner kroner, og går langt over de 8,25 millionene som var avsatt til dette formålet i år. Det er veldig gledelig og viser at dette tiltaket er noe som er populært og interessant for alle som vil fortelle om den fantastiske norske sjømaten vår, avslutter Angelvik.