- Kanskje er jeg landets eldste guide

Øypatruljen

Når øypatruljen svinger opp ved Stabben på Titran ser vi en kjent mann prate med en liten gruppe turister. Tre fisketurister fra Kongsvinger har fått avtale med Harald Gautvik om et besøk i det lille museet inne i fortet.

Da lokalavisa møtte Gaustad i fjor, var han sikker på at det var siste året han var guide, og fortalte historien om krigsårene og de russiske krigsfangene på Titran. Men nå forteller han at det har blitt noen runder med historieformidling også i år.

- Det er ingen til å ta det, så da må jeg stille opp.

- Jeg sliter på det ett-og-nittiende året nå. Jeg har blitt den eldste mannen på Titran. Og kanskje er jeg landets eldste guide, sier han, før vi følger med inn i fortet og får den gripende fortellingen.Har vist Stabben til 25.000 mennesker

Etter rundt 25 år med guiding for 25.000 mennesker i Stabben fort, tror Harald Gautvik denne sesongen blir hans siste som omviser.