Det var 59 sjuendeklasser fra 54 skoler i Sør-Trøndelag med i innledende runder i årets utgave av "Vis med avis". Tilsammen utgjør dette 1.522 elever. I dag var det bare sju sjuendeklasser igjen i denne konkurransen. Blant disse var de ti elevene ved Strand oppvekstsenter (av disse var åtte på skolen i dag).

I dagens finale gjaldt det å gjenkjenne mest mulig fra nyhetsbildet fra de siste ukene. Elevene har lest lokalaviser og fulgt med i riksmediene. For i dag kom i alt 30 finalespørsmål hentet fra nyhetsartikler i Arbeidets Rett på Røros, Trønderbladet på Melhus og Fosna-Folket på Fosen, og selvsagt Hitra-Frøya. Det var også spørsmål hentet fra nasjonale og internasjonale nyhetskilder.

Og Strand-elevene klarte sine saker veldig bra. Av 30 spørsmål klarte elevene et poengsnitt på 23,88 , noe som ga fjerdeplass i dagens finale.

Resultatlista:

1. plass: 7. kl.trinnet v/ Hovin skole: 27,63 poeng

2. plass: 7. kl.trinnet v/ Rennebu barne- og u-skole: 25,60

3. plass: 7. kl.trinnet v/ Lensvik skole: 24,44

4. plass: 7. kl.trinnet v/ Strand oppvekstsenter: 23,88

5. plass: 7. kl.trinnet v/ Ila skole: 23,50

6. plass: 7. kl.trinnet v/ Hårberg skole: 21,99

7. plass: 5.-7. kl.trinnet v/ Kvikne skole: 20,70

Vis med Avis er en kunnskapskonkurrans for 7. trinn. Målet er å bidra med dagsaktuell undervisning og skape bevissthet rundt nyhetsformidling.

- Konkurransen skaper motivasjon blant elevene for følge med i hva som skjer, den gir variert lesetrening og ikke minst kan den gi mulighet for refleksjon og gode samtaler i klassen, forklarer Avis i skolen Trøndelag, som står bak konkurransen. Her lokalt arrangeres den i samarbeid med lokalavisa Hitra-Frøya.