"Dåpsvannet" var søtt. Men dessertvannet var ikke bare søtt lenger...

Øyungdom

På det som værmessig var rene sommerdagen, gjennomførte rødrussen ved Guri Kunna videregående skole skolested Frøya den tradisjonelle russedåpen, til stor fornøyelse for et stort publikum.

Rødrussen, 23 i tallet, hadde forberedt dåpen ved å fylle et stort kar med vann, i blandet cornflakes og andre søtsaker. "Dåpsvannet" besto av vaniljesaus, og etter å ha fått de artige navnene sine, under finurlige forklaringer, var det bare å hoppe i vannet.

Men dessertvannet var plutselig ikke bare søtt lenger, da det både var tilført noen sild (!), og hvetemel. Dette var det svartrussen som sto bak.

Det brydde ingen av "dåpsbarna" seg om, og hoppet ned i karet med stor entusiasme. Rundt dem sto lettkledde tilskuere og lo godt av de sprelske ungdommene, men passet på å holde avstand nok til å slippe så mye skvett fra det ikke helt delikate karet.

Se video fra russedåp ved Guri Kunna vgs skolested Hitra her: