Siden oktober i fjor har det foregått anleggsaktivitet nedenfor Guri Kunna videregående skole sitt skolested på Sistranda. Det startet med oppfylling av masse i sjøen og har nå tydelig blitt til en molo og kai. I hovedsak blir kaia bygd for skolebåten «Fru Inger» - og for å samle skolens virksomhet.- Vi gleder oss veldig til å ta i bruk det nye kaianlegget. Det kommer til å bli et stort løft for naturbruk og for skolen som helhet, sier fagleder for naturbruk ved Guri Kunna videregående skole, Martin Sæther.

”Fru Inger” og tre aluminiumsbåter som de bruker i opplæringssammenheng ligger i dag i tre ulike havner.- Det er svært tungvint og vi bruker mye tid på å forflytte oss. Det blir mye enklere og mer effektivt for elever og ansatte å gå rett til kaia nedenfor skolen enn å måtte dra til Siholmen, Rabben eller til Ervika slik vi gjør det i dag.

Salg av fangst

Det nye kaianlegget kommer til å gi skolen helt nye muligheter, tilføyer Sæther.- Elevene skal drive salg av egen fangst fra skolens båt på kaia. Det er nøye regulert og vi har fått innvilgning til dette fra Fiskeridirektoratet.Det nye kaianlegget gjør også at man får en tettere tilknytning mellom skolebåten "Fru Inger" og naturbruk sitt sjøhus nedenfor Frøya kultur- og kompetansesenter som huser skolen. Det gjør også at lossing av fisk til skolens restaurant- og matfagavdeling blir enklere.

Kaianlegget sett fra lufta. Til venstre i bildet: Frøya kultur- og kompetansesenter som huser vgs. på Sistranda. Naturbruk sitt røde sjøhus i forgrunn av bildet.

- Naturbruk leverer råvarer til restaurant- og matfag som de kan selge videre som ulike produkt. Dette skal etter hvert gjøres i regi av ungdomsbedrifter, sier Sæther.- Det er svært positivt at det bygges kaianlegg her, istemmer Ellen Johansen og de andre lærerne ved restaurant og matfag.- Dette letter vårt samarbeid med naturbruk og gjør at vår studieretning kommer enda nærmere sjøen.

Ferdigstilles til skolestart

- Det nye kaianlegget skal stå ferdig til skolestart høsten 2018, opplyser prosjektleder Olav Sigurd Sandvik i Trøndelag fylkeskommune.- Ferdigstilles arbeidet før den tid får vi ta det som et pluss.Det gjenstår en ennå og Sandvik nevner at anleggsveien som i dag går mellom molo og kai skal vekk. Det skal bygges et skur til lagring av utstyr til "Fru Inger" på fastkaia og støpes dekke. Det skal også komme på plass en flytekai for småbåter.Det tilrettelegges for at allmennheten skal ta i bruk området. Kaianlegget får universell utforming, her blir det benker og mulig å benytte seg av gjestekaia, opplyser Sandvik. Han forteller at byggingen har en prislapp på 37, 6 millioner kroner inklusiv moms.- Vi er veldig glad for at fylkeskommunen satser på oss. Vi tror dette vil kunne gi elevene en bedre opplæring når alt blir samlokalisert, sier Martin Sæther avslutningsvis.