Sveinung Gundersen (Ap) er eneste fylkestingsrepresentant fra øyregionen. Han er også medlem i fylkets eldreråd.

Han deltok nettopp på en nasjonal samling for fylkesrådene. Her ble det blant annet orientert om en kartlegging som viser at en stor del av landets eldre kjenner på et utenforskap.

- Det er skapt et utenforskap. For eksempel er det 400.000 eldre som mangler digital kompetanse. Det gjør at de ikke når fram på samme måte som andre i samfunnet. Ett eksempel her i fylket, kan være ved nedleggelse og omlegging av bussruter. Da skulle man "bare" laste ned en app for å se endringene. Vi måtte kjempe for at det skulle lages et rutehefte, sier Sveinung Gundersen.

Han nevner flere utfordringer som ikke kommer så godt fram: universell utforming av bygninger, tilrettelegging med teleslynger, det at pensjonister har fått en reallønns-nedgang, og en generell frykt for endringer som skjer i samfunnet.

- Det kan for eksempel være det med innføring av ny helseteknologi, og da frykten for at duppeditter skal erstatte mennesker i omsorgen, sier Gundersen.

Han vil jobbe for at Trøndelag skal få sitt Eldres fylkesting.

- Vi har ungdommens fylkesting, som er en arena som gjør at deres stemme kommer fram i fylkestinget. Vi bør også satse på å få et tilsvarende ting for eldre, mener Sveinung Gundersen.

Sier ja til å fortsette

Sveinung Gundersen forteller at han er spurt av Trøndelag Arbeiderparti, og har svart ja til å stå på lista til nok en periode i fylkestinget.

- Jeg er glad for å bli forespurt, og har stilt meg til disposisjon, sier Sveinung Gundersen.