Hunder elsker å leke på stranda og bade i sjøen. Men det kan også være potensielt farlig for våre firbente venner. For et par uker siden ble to hunder alvorlig syke og måtte avlives etter en badetur i sjøen ved Aure. Dyrlegen mente årsaken kunne være giftproduserende blågrønnalger, som hundene kunne fått i seg da de badet.

Og Sveberg Dyrehospital i Hommelvik skriver på sin facebookside: Det varme været har ført til større mengder alger i salt, brakk og ferskvann! Det er dessverre flere hunder som har blitt alvorlig syke, hvor det mistenkes algeforgiftning.

Veterinær Live Cathrine Strøm ved Nesset dyreklinikk på Frøya mener faren for slik forgiftning ikke er så stor på Frøya og Hitra.

- Det skal mye til før konsentrasjonen av giftige alger blir så stor her ute. Da hadde det ikke vært oppdrett av laks her heller, sier hun.

Det kan imidlertid være andre årsaker til at hunder blir forgiftet når de er ved sjøen.

- Jeg har hørt om hunder som har blitt forgiftet av mat som har blitt liggende igjen på stranden og som har mugnet. Muggen kan produsere gift og gjøre hunden alvorlig syk. Symptomer på det kan være kvalme, diare, oppkast og forvirring. Det kan også hende at hunder kan få i seg for mye saltvann og få saltforgiftning. Da vil hunden kunne få kramper, sier hun.

- Hva gjør man hvis man mistenker at hunden er forgiftet?

- Da må man ta den med til veterinær. To timer innen forgiftningen vil det beste middelet være oppkastmiddel for å få det ut av kroppen. Og vi kan gi krampestillende for å få ned kramper, sier veterinæren.