De har forsøkt ei god stund å få hitterværingen Mateusz Narbut til å flytte hjem igjen. Det forteller avdelingsleder hos Eiendomsmegler1 Hitra, Frøya og Snillfjord, Eskil Wahl.Eskil forteller at han ringte Mateusz som er megler og jurist, for godt og vel et år siden. Begge fastslår at den nye arbeidsgiveren ikke kunne valgt et stort bedre tidspunkt.

- Jeg befant meg på båt- og telttur i øyrekka utenfor Frøya. Friluftsinteressen er svært stor og det var etter denne samtalen at jeg og samboeren min begynte å prate høyt om å flytte hit. Samboeren min kommer ikke fra Hitra, men har slekt utpå her. Vi hadde i utgangspunktet tenkt å flytte til Trondheim først, men endte opp med å hoppe over et ledd, smiler Narbut.

Bygge opp nettverk

Mateusz er oppvokst på Sandstad, nærmere bestemt Vollaåsen. Han flyttet fra øya i 2003. Først for å tjenestegjøre i Forsvaret, deretter gikk turen til Oslo. Et halvt års tid var han tilbake for å jobbe hos Hitramat - før han dro tilbake til hovedstaden. Etter flere års erfaring som megler i Oslo har Mateusz belaget seg på en annerledes arbeidshverdag som megler på trøndelagskysten. Det blir nok et litt annet tempo enn i Tigerstaden, sier Narbut og tilføyer at han i Oslo kunne sykle mellom befaringene, mens her må han på oppdrag i både bil og båt.

- Det skal vi veldig spennende å komme seg ut i felten og artig å jobbe for kjentfolk. Nå blir det å få opp et nettverk igjen etter å ha bodd borte såpass lenge.

Verdifull lokalkunnskap

Båt har de allerede kjøpt seg, men Mateusz tilføyer at de ei lengre stund har vært på jakt etter et hus eller et småbruk ved sjøen med utsikt og naust - aller helst i Hestvika/Sandstad-området.

-Og nei, det er ikke noe enklere selv om man er megler, smiler Matheusz.

- Vi har omtrent banket på dørene til folk og spurt om de skal selge. Drømmen er at noen som eier en liten perle på Hitra tar kontakt.

Mateusz er ikke den første megleren de har overtalt til å flytte hjem, sier Eskil Wahl avslutningsvis og forteller at det lokale meglerkontoret nå består av to frøyværinger og to hitterværinger.

- Det er en forutsetning å ha meglere med lokalkunnskap når man skal selge boliger utpå her. I tillegg vil Mateusz sin kompetanse styrke oss. Vi er veldige glade for at han har takket ja til jobben og flyttet hjem igjen.

Det var etter en telefon fra avdelingsleder Eskil Wahl (t.h.) at Mateusz seriøst begynte å vurdere og flytte tilbake til Hitra.