Har sagt ja til å drive sitt femte kjøkken i øyregionen

Ola Skjåk-Bræk, Torleif Strøm og Jan Robert Hermanstad signerer kontraktene og forteller at restauranten Skuta i Børøysundet kommer til å åpne igjen til påske.  Foto: Cecilia Brurok

Nyheter

Den flotte restauranten Skuta i Børøysundet har ligget brakk i ett år. Til påske skal restauranten åpne på nytt.

- Det har vært et savn å ikke ha restaurant på Innsia og ikke minst et trist syn å se Skuta stengt den siste tiden, sier styreformann Torleif Støm i Børøysund Eiendom . Han forteller at de aktivt har jobbet for å få på plass nye drivere. Ikke noen som bare har vært kvalifisert på papiret, men som har en følelse for stedet, gjerne lokalt basert og med et langsiktig perspektiv.

Skuta restaurant ved Børøysund marina (Foto: Stein Olav Sivertsen) 

 - Det er derfor en gledens dag for Innsia og Børøysundet at vi nå inngår en avtale med Ola Skjåk-Bræk og Ansnes Brygger som har sagt ja til å drive restauranten Skuta videre, forteller styreformannen i forbindelse med avtalesigneringen denne uka.
- Vi vet det er hardt arbeid og knappe marginer for å lykkes, men Ola og Ansnes Brygger er kvalifiserte drivere. Det har de bevist i både ord og handling.

 

Fem kjøkken

Ola Skjåk-Bræk forklarer at det har blitt etablert et nytt driftsselskap, Børøysund drift, som leier kjøkken- og serveringstjenester fra Ansnes Brygger. Fra sommeren 2019 kommer Ansnes Brygger til å drive hele fem kjøkken i øyregionen; Hamna gård, Terna brygge på Sula, Dolmsundet hotell, Skuta i Børøysundet og Ansnes Brygger.

- Vi mener at tilreisende ikke ønsker å gå på en og samme restaurant under hele oppholdet sitt her ute. Det vet vi med oss selv når vi er ute og ferierer. Hvordan skal vi klare å trekke og holde folk i øyregionen? Jo mer som er åpent og vi har å tilby, desto bedre, sier Skjåk-Bræk.

Torleif Strøm (i midten) sier det har vært et trist syn å se Skuta stengt og at Børøysund eiendom er veldig glade for at de bp har inngått et samarbeid med Ola Skjåk-Bræk. 

 

Han legger til at det tidligere har vært et savn og ikke ha flere steder å spille på.
- Per i dag er det større grupper som booker og låser helger hos oss på datoer hvor vi kunne arrangert ulike fester på Ansnes Brygger. Nå kan vi sjonglere mellom flere lokaler.

Markedsansvarlig hos Ansnes Brygger, Venke M. Glørstad, tilføyer at de for tiden skal ansette to nye kokker, og at de etter hvert ønsker å få tak i lokale folk som vil jobbe ved Skuta. Hun trekker også fram at det er positivt at lokale bedrifter nå har begynt å samarbeide og tilby ulike pakker til gjester i øyregionen. Ansnes Brygger tenker blant annet å kjøre rib- og båtturer fra Børøysundet og til øyrekka.


 

Åpner til påske

Jan Robert Hermanstad med administrasjonserfaring og et stort hjerte for Børøysundet, har fått jobben som daglig leder ved Skuta.
- Skuta er Hitra fineste restaurant, sier han stolt og forteller at restauranten åpner igjen til påske.

Styreformann Torleif Strøm og daglig leder Jan Robert Hermanstad. 

 

- Her skal vi ha fem-seks faste retter på menyen som baill og burger. Det blir opp til kjøkkenet hva de ønsker skal være dagens rett, vi er fleksible, er det en dag med fin vær kan vi for eksempel finne fram grillen, sier Ola og tilføyer at de har fokus på lokale råvarer.

De ønsker å ha åpent alle helger etter påske, deretter tenker de heltidsdrift fra midten av juni til august.
- Men gjennom hele året skal vi åpne Skuta for grupper, kurs og private arrangement som bursdager, konfirmasjoner og bryllup. Kanskje kan det også holdes en Dansegalla her for Skuta virker egnet til det. Det blir også en "kokkens utvalgte" i Børøysundet, sier Skjåk-Bræk. Han er dessuten svært begeistret for kjøkkenet på Skuta og ser for seg at her kan det arrangeres kokkekurs.


 

Naturlig knutepunkt og stort potensial

Karene påpeker at Skuta og Børøysund Marina ligger strategisk til i leia. Her er det et stort kaianlegg og et naturlig sted for båtfolket å stoppe for å tanke diesel og bensin.

De legger til at det ikke bare er tilreisende gjester de har i tankene.
- Vi håper at bygdas folk støtter opp og benytter seg av tilbudet når vi igjen åpner dørene til Skuta, sier Jan Robert og Torleif.

Ola sier de har troen på at flere øyværinger vil gå ut og spise når det dukker opp flere lokale, gode restauranttilbud.
- Det er mye folk som bor i området Sandstad-Hestvika og her holder også flere større bedrifter som Lerøy Midt til. Vi ser et stort potensial i lokalmarkedet og mener det er alle muligheter for at Skuta etter hvert skal kunne gå rundt økonomisk.