- Det er selvsagt trist, men det er ikke forsvarlig å mobilisere til en nasjonal ryddedugnad

Om en måned skulle hundre tusen ha vært i gang med å rydde strendene fri fra avfall, men denne årlige dugnaden har nå blitt utsatt til høsten.

Det blir ikke noe rydding langs sjøen denne våren.  Foto: Bo Eide

Nyheter

- I år er årets viktigste dugnad å gjøre det vi kan for å forhindre smittespredning. Derfor utsetter vi Strandryddeuka og anbefaler alle med å vente med å rydde inntil videre, sier ryddegeneral Fanny Pindsle fra Hold Norge Rent i en pressemelding.

Hvert år samler de frivillige inn mange hundre tonn med avfall. Organisasjonen er helt avhengig av å ha et nært samarbeid med avfallsselskapene.


- Det er ikke greit at det kastes så mye

Sara var med på å rydde opp etter andre i dag,.


Begrenset kapasitet

Siden myndighetene har bestemt at bare samfunnskritiske tjenester skal prioriteres akkurat nå og avfallsselskapene har begrenset med kapasitet ønsker ikke arrangørene å belaste dem med avfall fra ryddeaksjoner.

- Det er selvsagt trist, men det er ikke forsvarlig å mobilisere til en nasjonal ryddedugnad når Norge og verden står midt oppi en så prekær situasjon, sier Pindsle.

Planen er å heller gjennomføre den i september i forbindelse med den internasjonale strandryddedagen.


Ryddedag ga pen gave

Under den årlige ryddedagen nabolaget, spøgte Frida, Elise og Petter kaffe og vafler. Det ga en fin sum penger til et godt formål.