Én ny smittet - 39 nærkontakter er nå i karantene

Nyheter

Det ble i dag kjent at en ansatt ved Salmar har påvist koronasmitte, og at ei produksjonslinje ved fabrikken med 30 personer er stengt ned.Frøya kommune har nå oppdatert sin oversikt over smittesituasjonen i kommunen.

"1 ny positiv siste døgn, vedkommende testet positivt på hurtigtest, avventer svar på PCR. Smitteoppsporing er gjennomført og nærkontakter er satt i karantene. Nærkontakter har alle testet negativt på hurtigtest, avventer svar på PCR.

Den smittede er hjemmehørende på Frøya og ansatt på Salmar. Bedriften og involverte har i godt samarbeid med kommunen sikret rask smittesporing og testing.

Kommunen venter svar på 4 av 16 tester fra 4/1, samt 33 tester fra 5/1. "Til nå er det registrert 13 smittede i Frøya kommune. To av disse er fortsatt innlagt på sykehus. 7 personer er per i dag i isolasjon.

Antallet nærkontakter i karantene økte fra 21 i går, til 39 i dag.

Det er 456 personer som har tatt koronatest siden 17 desember. Totalt siden mars er det tatt 1865 tester i Frøya kommune.