Skaper familietradisjoner på turmarsj i hjembygda

Sport

En av dagens yngste deltagere i Vinganrunden er lille Ingrid Nordsæther. Hun hadde tatt turen helt fra Trondheim for å gå den drøyt kilometer lange runden til Vingan og tilbake til Vaslag. Med seg fra byen hadde hun tante Kristin og mamma Mari.

 

- Jeg har vel tatt runden tretten eller fjorten ganger før, forteller Mari Nordsæther. Damene som er født og oppvokst i Snillfjord, samlet bestefar og bestemor Nordsæther og sammen gikk tre gennerasjoner Nordsæther runden på formiddagen. De har funnet seg en plass i finværet og gir etterlengtet påfyll av mat og drikke til Ingrid. Tante Kristin meddeler, noe forklemt, at hun har tatt Vinganrunden bare fem ganger før.

 

De har tatt turen fra byen fordi de syns det er en fint å støtte opp om tradisjonene i hjembygda.

-Jeg syns det er en hyggelig ting å gjøre, forteller Mari, - i tillegg vil vi at Ingrid skal bygge en årlig tradisjon med å komme ut her og gå Vinganrunden med bestefar.