Tonningen rundt for 42. gang

Pause ved Sagvatnet (arkivbilde) 

Sport

1. pinsdag (søndag 9.juni) er det for 42. gang klart for den tradisjonsrike Tonningen Rundt i Kvenvær.

En opptelling i jubileumsåret 2017 viste at rundt 2.500 ulike personer har gått tur-marsjen rundt Tonningen en eller flere ganger. Ved 35-årsjubileet i 2012 kunne man fastslå at det var passert minst 10.000 deltakere i løpet av disse årene.

I mange år har Vest-Hitra idrettslag arrangert mosjonsløpet/trimturen Tonningen Rundt. I fjor innså idrettslaget at de ikke lenger greide å ta på seg det populære arrangementet som hver pinse samler flere hundre mosjonister. Redningen ble ungdomslaget Forsøket som tok utfordringen på strak arm, og dermed klarte å føre tradisjonen videre.

Det hele startet i 1978 med tur rundt det kjente landemerket Tonningen i Kvenvær.

Den ca 7 kilometer lange løypa starter fra Svankilen og går på skogsvei langs foten av Tonningen med rast på den populære stranda ved Sagvatnet i bunnen av Munkdalen. Deretter fortsetter man i litt i mer krevende terreng opp Tonninghalsen og langs myrene tilbake til Svankilen.