- Siden mars i år har jeg og Frøya IL prøvd å få flere inn som trenere eller til administrative oppgaver for styrene til våre idrettslag. Det har vi ikke lykkes med. Får vi ikke det på plass rimelig snart, har vi ikke noe annet valg enn å legge ned ulike aldersgrupper innen fotball, håndball og turn. Svømmetilbudet har vi allerede lagt ned på grunn av mangel på frivillige, sier Fredheim som er leder for Frøya IL.

Dette er en trend han har sett over tid. I hovedstyret til klubben mangler de nestleder og to personer til valgkomiteen. Valgkomiteen må senest være ferdigstilt innen februar 2016, men gjerne før.

- Hva som også er alvorlig er at fire av fem som allerede sitter i styret stiller til valg i mars 2016. Flesteparten av dem ønsker å trekke seg ut fordi de har for mye å gjøre allerede, legger Frøyas ILs leder til med alvorlig mine.

Rundt 700 kan bidra - trenger 10-20

Det er rundt 300 barn som driver med ulike idretter i Frøya IL.

- Jeg vil tippe at det er rundt 700 foresatte til disse barna, som kan bidra. Derfor ber jeg om at man engasjerer seg i idretten som barna deres driver med. Er det noe som er viktig å engasjere seg i, så er det fritidsinteressene til barna dine, påpeker han.

Trolig er det behov for et sted mellom 10-20 personer som trengs for å få fylt opp nødvendige stillinger.

- Man trenger ikke ha så mye kompetanse fra før av. Man kan få opplæring av oss i klubben. Vi har også muligheten til å sende folk på trenerkurs for eksempel, hvis de trenger det.

- Det er jo et paradoks at vi kanskje må begynne å legge ned enkelte lag når det skal bygges ny storhall her. Det er det siste vi ønsker, men vi trenger rett og slett hjelp for å unngå det.

De som kan være interesserte i å bidra, kan ta kontakt med Roger Fredheim eller de ansvarlige for de ulike idrettene.