Idrettslagene har brukt spor-scooterne sine aktivt det siste døgnet. Sandstad idrettslags skigruppe har i dag kjørt opp mange kilometer med skispor, blant annet opp til "Hitras tak" på Eldsfjellet.

- Vi har kjørt med scooter og sporkjelke fra Olsviksaga/Sandstad Skytterhus til Mærrakråa, og videre uten sporkjelke opp til Sandstad IL sin trimpost på Eldsfjellet (Tverrfjellet). Trimposten ligger ikke så langt fra «Kjentmannsprøve-post» nr 25, Mølle 7, forteller skigruppa på sin Facebook-side.

Stort sett fine forhold, tross litt lite snø enkelte plasser, forteller sporkjørerne, som ber skiløperne være spesielt oppmerksom i bakken ned i den såkalte Mærrakråa.

- Der er det bratt og ulent, og vanskelig å få tråkket bra spor med scooter, forteller sporkjører Bjørn Erling Herskedal, og legger til at det også er stor utfart til lysløypa idrettslaget har ved veistasjonen på Sandstad.

- Folk «valfarter» til lysløypa nå. Vi oppfordrer til å parkere ved kirkegården, og ikke på plassen til maskinstasjonen/Mesta da brøyte-/strøbilene lett får problemer med å hente sand etc der, sier Herskedal til lokalavisa.

Som meldt tidligere i dag, har også Hitra idrettslag sporscooteren i aksjon. De har kjørt spor over Gammelveien og langs Blåskogstien inn til trimhytta.