Norges største MMA-stevne, Berserkergang, ble arrangert på Studentersamfundet i Trondheim i helga. En fullsatt Storsal var vitne til kamper fra både utøvere som er helt i starten av karrieren, og profesjonelle utøvere som har gått internasjonale kamper. Maria Kaald Andresen fra Hitra gikk kamp mot Rikke Gundersen fra Tromsø i minus 60 kilos klassen.

- Rikke er en veldig dyktig utøver, og særlig stående, forteller Andresen.

Foto: Kristina Kaald

Selv er hitterværingen best på bakken og har blant annet en sølvmedalje fra ADCC Norway Open i april der utøvere fra 29 land deltok. ADCC er en konkurranse der man bruker ulike bryte- og grapplingteknikker fra forskjellige kampsportgrener som brasiliansk jiu-jitsu og judo.

- Jeg trodde jeg måtte få henne ned på bakken for å vinne, forteller Andresen.

Foto: Kristina Kaald

Dommerne enig

I løpet av første runde så Andresen at hun fikk inn flere slag og spark mot Gundersen enn hun hadde forventet, og at de var mer jevngode stående enn hun hadde forutsett. Andresen fortsatte da stående hele runden uten noen store anstrengelser på å ta motstanderen ned.

- Jeg fikk tilbakemelding fra treneren på at dette gikk bra så jeg fortsatte, forteller hun.

Foto: Kristina Kaald

En kamp har tre runder og hver runde er på tre minutter med ett minutts pause mellom. Andresen la ikke brytingen på hylla og vant andre runde ved en såkalt submission.

- Jeg lå bak Rikke på bakken og hadde henne i et kvelningsgrep til hun tappet ut og vi kunne fortsette runden, forteller Andresen.

Andresen vant kampen enstemmig fra dommernes side. Hun syntes selv kampen gikk overraskende bra, men fikk et hardt kne i magen i siste runden som kjentes godt.

- Da var det bare å bite tennene sammen og gi alt.

Maria Kaald Andresen vant kampen mot Rikke Gundersen i Berserkergang Foto: Kristina Kaald

Vant kampen på det hun var dårligst på

Trener Thomas Formo er svært fornøyd med Andresens innsats.

- Maria kan komme så langt hun vil så lenge hun synes det er gøy, og hun fortsetter å jobbe beinhardt, mener Formo.

Andresen trener til vanlig mellom 12 og 18 timer i uka og har det siste halvåret fokusert på å bli bedre stående, og lagt inn ekstra innsats på det området før kampen.

Foto: privat

- Utrolig moro at det gikk så bra stående. Maria har forelsket seg helt i grappling-biten av MMA og er veldig god der, men har litt igjen stående, mener Formo.

Andresen begynte med MMA for fire år siden, da i klubben Hitra MMA med Kai Stefan Bremnes som trener. Hun flyttet senere til Trondheim for å studere sykepleie og fortsatte på MMA Trondheim coachet av Thomas Formo. Konkurransen ga mersmak og hun ser for seg å gå flere kamper senere. Rett etter bacheloren i sykepleie er levert i slutten av mai skal hun til Thailand for blant annet å trene på Tiger Muay Thai og høste mer erfaring.

- Det var morsomt å vinne kampen på det jeg er svakest på, og utrolig morsomt å gå kamp i på hjemmebane der det er så mange kjente og folk heier på deg, sier MMA-utøveren.

Maria Kaald Andresen sammen med trener Thomas Formo Foto: Kristina Kaald
Foto: Kristina Kaald