I samarbeid med Amedia og Norway Cup-arrangør Bækkelaget SK vil Polaris Medias mediehus sende flere hundre kamper fra verdens største fotballturnering for barn og unge.

-I løpet av uka 30.juli til 5.august vil vi kunne vise rundt 700 kamper fra Ekebergsletta i aldersklassene 15 år og oppover, forteller prosjektleder Stig Vågnes i Polaris Media Streamsenter.

-I tillegg vil vi vise finalene i 14 årsklassene. Vi er veldig glade for å kunne gi dette tilbudet til våre mediehus slik at de kan vise lokale lag i aksjon i denne store turneringen, sier Stig Vågnes.

Han har med seg 15 medarbeidere fra konsernet som skal arbeide under Norway Cup.

-De skal bidra på kamera, med kommentering av kamper og distribusjon av signal til våre mediehus.

Totalt skal 90 personer bidra til at bilder og lyd når ut til seere i hele Norge.

-Vi vet at det er stor interesse rundt Norway Cup, og vi har streamet denne turneringen på en ansvarlig måte i flere år.

Strømmer to av tre

Norway Cup startet i 1972 og i år deltar nær 2.000 lag som skal spille 5.000 kamper. Totalt har deltakere, spillere og dommere fra 127 nasjoner deltatt. I år er "Together for Equality", (Sammen for likestilling) mottoet i turneringen. Turneringen har jobbet med FNs bærekraftmål siden 2017.

Hitra FK Junior G 19. Foto: Hitra FK

Foruten Hitra FK spiller også 95 andre lag fra 6 ulike land i Gutter 19 - født 2004 - 11-er.

De er delt opp i 24 ulike grupper, hvorav Hitra FK begynner i Group 6 sammen med Tverrelvdalen IL (Alta), Tertnes Fotball Herrer 1 (Bergen) og Christiania Ballklubb CBK (Oslo).

Hitra spiller sine innledende kamper søndag kl 11, mandag kl 11 og tirsdag kl 12.15, før sluttspillet starter onsdag. Kampene søndag og mandag vil vises direkte på Hitra-Frøya.

Strømming og barneidrett

-Vi følger opp norsk idretts visjon om «idrettsglede for alle». Derfor jobber vi hele tiden med fokus på at alle skal få delta, på like premisser og med like muligheter. Det gjør vi blant annet gjennom å ha en støtteordning for barn i lavinntektsfamilier, vi har en støtteordning for lag fra utviklingsland og områder preget av krig og konflikt – vi har egen klasse for spillere med funksjonsnedsettelse, og vi har i flere år hatt samarbeid med Bufetat om å integrere enslige mindreårige asylsøkere i lokale fotball-lag og få anledning til å delta i Norway Cup, sier generalsekretær Pål Trælvik i Norway Cup.

Polaris Media har rettighetene til strømming av Norway Cup sammen med bl.a. Amedia. De to konsernene deler på oppgavene og sendingene fra Ekebergsletta.

Det er noen som er skeptisk til strømming av barneidrett?

-Det stemmer, og vi har tatt nødvendige forholdsregler i forhold til personvern og vi følger retningslinjene fra Datatilsynet og anbefalingene fra Norsk Redaktørforening. Norway Cup har sendt ut samtykke skjema til alle lag og disse blir fulgt opp. Det har vært en diskusjon mellom NIF og Mygame om bruk av automatiserte AI-kamaeraer, men vi bruker bemannede kameraer, kursede kommentatorer som fokuserer på det positive i idretten, og ansvarlige redaktører som vurderer det journalistiske innholdet, sier Stig Vågnes.

Han har selv deltatt i flere møter med Norges Idrettsforbund og Datatilsynet sammen med Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund.

-Vi skjønner godt NIFs fokus på dette med strømming av barneidrett, mobbing i sosiale medier og særlig sårbare barn. Derfor er derfor strømming gjennom ansvarlige mediehus et riktig grep, tror jeg. I år har vi sendt direkte fra Skandia Cup i Trondheim og nå står Norway Cup for tur igjen. Vi gleder oss veldig, sier prosjektlederen.