Hitra FK kan med seier nesten avgjøre opprykksstriden.

Fredag kveld møtes Frøya FK og Hitra FK til lokaloppgjør i foballens 5. divisjon. Kampen spilles inne i Frøya storhall på Sistranda.

Frøyværingene vant våroppgjøret i Fillan med 2–1. Det ønsker Hitra FK nå naturligvis å revansjere.

- Å tape lokaloppgjøret i vår var surt. Derfor satser vi på å ta alle poengene denne gangen, sier Hitratrener Ole Eide.

- Det er alltid noe spesielt med slik kamper, og jeg kan forsikre alle om at vi vil gjøre det vi kan for å vinne, sier Frøya-trener Bjørn Ervik.

Samhold

Hitra FK har vært plaget med mange skader i starten på høstsesongen. Eide håper likevel å få noen av de skadde spillerne tilbake til fredags kamp.

- Hva er lagets styrke?

- Samholdet i gruppa er veldig godt. Det gjør at spillerne står på for hverandre under kampene. Likeledes begynner spillet å sitte. Vi klarer nå å spille oss framover på banene i stedet for bare å sende lange baller.

- Jeg synes også vi gjør mye bra i den siste kampen mot KIL/Hemne. Det gir grunn til optimisme foran lokaloppgjøret. Jeg har trua på seier, sier Eide.

Opprykk?

Hitra FK leder serien med hele seks poeng foran Svorkmo. Frøya FK på tredjeplass ligger 10 poeng etter, men har tre kamper til gode og kan teoretisk nesten innhente Hitra.

- Men seier mot Frøya vil vi ta et viktig skritt mot avdelingsmesterskapet. Kampen blir derfor svært viktig for oss, mener Ole Eide.

Gleder seg til lokaloppgjøret

Frøyatrener Bjørn Ervik tør ikke love seier.

- Kampen skal spilles først, så får vi se, sier han med et smil.

Frøya FK besluttet for noen uker tilbake å trekke juniorlaget (G19) fra serien i høst. Dette fordi stallene ble tynnere enn man hadde forutsatt for både juniorene og A-laget. Juniorspillerne ble derfor flyttet opp til A-laget.

Bjørn Ervik mener dette var en grei løsning.

- Kortsiktig kan dette gi noen utfordringer, men vi må tenke framover, sier treneren som ikke ser bort fra at Frøya FK stiller med en del unge spillere i lokaloppgjøret.

Uansett gleder han seg til kampen mot Hitra.

- Det er alltid noe spesielt med slik kamper, og jeg kan forsikre alle om at vi vil gjøre det vi kan for å vinne, sier Bjørn Ervik.

Med et eventuelt tap vil Frøya FK bli hektet av i opprykkskampen. Det bekymrer Ervik lite.

- Primærmålet er ikke opprykk. Som nevnt tenker vi nå langsiktig, og det er ingen krise om vi ikke vinner avdelingen.