Den svenske tidligere høydehopperen og verdensrekordholderen Patrik Sjøberg kommer tilbake til Frøya for å sykle lørdagens Tour de Frøya sammen med laget sitt, Team BEWi. Dette laget reiser rundt i Skandinavia for å skape oppmerksomhet rundt og for å samle penger til kreftsaken. Team BEWi har tidligere også syklet etappen Trondheim-Frøya i denne gode sakens tjeneste.

- Det regnet og var kaldt, i tillegg til å være ganske langt og med mange bakker. Likevel ble det en fantastisk opplevelse, sa sjøberg til lokalavisa Hitra-Frøya etter målgang i Hammarvika.

Forhåpentlig blir været litt bedre under Tour de Frøya (sjekk alltid oppdaterte værmeldinger på hitra-frøya.no/vaeret) og en like fantastisk opplevelse rundt øya for både ham og de mange hundre andre deltakerne i løpet.

Har rundet 600 deltakere

Til gårsdagens utgave av Hitra-Frøya eAvis/papiravis sa styreleder i Tour de Frøya, Nils Jørgen Karlsen, at man i helga passerte 600 påmeldte deltakere.

- Men vi har stadig plass til flere. Vanligvis har vi mellom 800 og 1.000 deltagere, sier Karlsen.

- Erfaringsvis kommer det mange påmeldinger i løpet av den siste uka, så vi er ikke bekymret. Særlig lokalbefolkningen på Hitra og Frøya pleier å drøye litt før de melder seg på, sier styrelederen.

Godt vær og ny asfalt

I tillegg til flere syklister ønsker Karlsen seg også flere frivillige som kan avhjelpe under rittet.

- Det er alltid behov for folk som kan stå vakt eller hjelpe til på annet vis.

- Nå er det bare å håpe på godt vær, og mange folk langs løypene. Vi fikk asfaltert de siste bitene før helga, så det meste er klart for en skikkelig sykkelfest, sier Karlsen.