Lyden av hammere, sag og planker som skal på plass, fyller byggeplassen ved Olsvika.

Sandstad skytterlag har endelig kunne bytte ut den gamle campingvognen de har brukt som midlertidig klubbhus i flere år.

- Jeg vet ikke hvor lenge det egentlig har vært planer om et slikt klubbhus, men det er i hvert fall over ti år, forteller leder Kenneth Smith.

- Vil ha elektroniske blinker

At det er viktig med tak over hodet, viser prioriteringslisten for klubben.

- Vi skal ha taket klart til søndagens konkurranse. Det er alltid det viktigste å få på plass i tilfelle det begynner å regne. Så vil vi bygge ut flere ting som kiosk og andre ting etter hvert, forklarer Smith.

En av tingene de gjerne vil ha på plass etter hvert er elektroniske blinker. Nå har de fem "vanlige" blinker med alt fra 80 til 231 meters hold.

- Men det koster flesk for elektroniske blinker for å si det sånn, så hvis noen har noe flesk til overs, sier vi ikke nei til det, ler Hanne Skjærvik.

- Det er klart når blinkene koster nesten 200.000 kroner for seks stykker og vi vil ha tolv, er vi avhengige av sponsorhjelp eller lottopremie til å få dette til, legger hun til.

- Noe av det viktigste

Oddvar inspiserer klubbhuset som snart er ferdig. Foto: Rune Eian.

Så langt de har kommet med klubbhuset til nå, skyldes dugnad og god hjelp fra frivillige og lokale bedrifter som har sponset dem.

- Jeg må trekke fram pensjonistene som Oddvar her, som har lagt ned en betydelig innsats, mens resten har vært på jobb, sier Smith.

- Vi har bare prøvd å hjelpe til med det vi kan, svarer Oddvar Skjærvik beskjedent etter rosen.

Han har vært med i klubben siden 1980-tallet og synes betydningen av å endelig få et eget klubbhus ikke kan underdrives.

- Både for folk på øyregionen og Sunde betyr det veldig mye å ha et eget sted. Det er her man treffer folk og kan få konkurrere i det vi liker aller best. Av alt jeg har vært med på er definitivt dette noe av det viktigste som har skjedd for klubben, mener Skjærvik.

Oddvar inspiserer klubbhuset som snart er ferdig. Foto: Rune Eian.