Magne Fossbak, som er gift med ei hitterværing og har hytte her ute, er daglig leder i Knyken.

Det var ingen ringere enn statsminister Erna Solberg som fikk æren av å overbringe årets ildsjelpris

- Dette er prisen til de som steker vafler. Til de som vasker drakter, og til de som kritter fotballbanene, innledet Solberg før de nominerte rullet over skjermen.

Så gikk prisen til Orkdal

Andre nominerte" ildsjel" ut, var dugnadsgjengen fra Knyken skianlegg i Orkdal. Daglig leder Magne Fossbakk roste tidligere i år dugnadsgjengen i intervju med lokalavisa, for den jobben de hadde gjort for å bidra til at Knykens nye skianlegg til intet mindre enn hundrede millioner kroner nå kan se dagens lys.

- De er en dugnadsgjeng med deltakere på helt opp i nitti år, som møtes daglig for ei trivelig stund i anlegget. De kommer tidlig, koker seg kaffe og slår av en prat, før de sammen tar turen ut i anlegget for å jobbet. De gjør en formidabel innsats, sier Magne Fossbakk til lokalavisa.

Skisenter for øyriket

Kona til daglig leder, Magne Fossbakk er hitterværing og Fossbakk har derfor gjennom mange år vært ivrig ambasadør for skisporten også i øyregionen. Tidlig i sommer viste han lokalavisa planene for Knyken nye skisenter, senteret som er nærmeste skisenter til øyregionen.

- Vi har fem moderne hoppbakker fra K10 til K68 som alle blir plastbelagte på sommers tid. Lysløypa på drøye fem kilometer er asfaltert for rulleski og skistadion har flombelysning og skiskytteranlegg. To skiheiser og fire nedfarter på til sammen 3000 meter sørger for at de som er interesserte i alpint også har et godt tilbud. Her skulle være litt for en hver øyværing også, sier Fossbakk.

Femti glade knykenfolk

Femti representanter fra knykenfolket hadde tatt buss ned til Oslo og fire stolte representanter fra dugnadsgruppa knykenfolket , kunne med en tåre i øyekroken ta pokalen med tilbake til de andre dugnadsglade orkdalingene. Erna Solberg gratulerte.