Hitra vektløfterklubb deltar i helga i Spydeberg under Norgesmesterskap i vektløfting for senior.

Det ble sølvmedalje til Ronja Lenvik i 55 kg klassen og en 5. plass til Åse Johanne Berge i 59 kg klassen.

– Ronja Lenvik fra Hitra VK har hatt en meget god sesong. Hun har deltatt både ved EM ungdom i Polen og VM ungdom i Saudi Arabia i høst. I løpet av sesongen har hun satt mange norske og nordiske rekorder. I dag rykket hun 72-75 kg før det ble en miss på 78 kg. I støt tok hun bare et forsøk på 85 kg før hun ga seg. Dette holdt til en sølvmedalje i klassen, rapporterer vektløfterforbundet fra NM.

Også i herreklassen har Hitra-klubben tatt medalje. Her ble det sølv til Runar Klungervik i klasse 73 kg. Han oppnådde 100 kg i rykk og 120 kg i støt.

I pulje 4 hadde Hitra vektløfterklubb Remy Heggvik Aune, som er siste års junior. Han løftet seg opp til 5. plass sammenlagt i en meget stor gruppe 81 kg klassen, med 100 kg i rykk og 140 kg i støt.

Mikal Akset er også siste års junior og han løftet i 89 kg klassen. Han havnet på en 4. plass sammenlagt med 108 i rykk og 130 i støt.

- Totalt sett innfridde alle våre løftere. De om hadde medaljesjanse lyktes med løftingen og kom på pallen. De andre tre utøverne gjennomførte alle et godt mesterskap og sørget for fine plasseringer i sine vektklasser, noe som lover godt for det samme mesterskapet neste år, sier John Birger Brevik i Hitra Vektløfterklubb til lokalavisa.

Ronja Lenvik deltok nylig under VM for ungdom i Saudi-Arabia. Her imponerte hitterværingen stort med en 5. plass. Les mer om det her: