Fire UEFA-sertifiserte fotballtrener sto fredag kveld på gressmatta i Frøya storhall med over førti forventningsfulle barn rundt seg. I helga skal de få lære seg å løpe som Ronaldo og drible som Messi.

- Det viktigste med fotballskolen er at barna skal ha det gøy og bli bedre fotballspillerer, sier Brad Douglass fra Courver Academy.

Douglass ser ikke etter fotballtalent, men han ser etter de som er interessert i å lære og bli bedre. Over 100 barn skal i løpet av helgen få individuell oppfølging og trene sammen med andre i små grupper. På søndag skal det være en ”mini Champions-League” der de får vist fram hva de har lært i løpet av helgen. Lørdag kommer Viasat og skal filme fra storhallen. Frøya IL er blitt lovet sendetid under Champions League- sendingen.

- Det er utrolig fint å være her. Dette må være den beste hallen i Norge, sier Douglass.

Ny leder i Frøya IL, Trond Larsen, mener at fotballskolen er positivt også for de lokale trenerne.

- Det er inspirasjon både til trenere og spillere. Vi lærer ting vi tar med oss videre, sier Frode Larsen i Frøya IL.

De to tøffeste spillerne i storhallen

Blant alle guttene er det tre jenter i hallen i kveld. To av dem er Emely Kristin Nordvik og Hannah Lykke Larsen som begge er ni år og har spilt fotball sammen i to.

- Vi har trikset og spilt minikamper, forteller Hannah.

Hannah Lykke Larsen og Emely Kristin Nordvik

Vanligvis spiller de på samme lag, men i dag er de motspillere. De løper, skyter og blokkerer gutter som er mye større enn seg selv. Jentene har vært med helt fra starten da det første jentelaget på Frøya ble dannet for to år siden. Da var det fem jenter og i dag er de 21.

- Interessen for jentefotball har eksplodert, sier trener Bent-Einar Nordvik.

Før jentene kom på fotballskolen var begge litt nervøse for at guttene skulle kjefte på de når de gjorde det beste de kunne. Den type oppførsel er ikke akseptert, og da de fire trenerne og Brad Douglass har samlet de unge spillerne rundt seg på slutten av økta, sier Douglass:

- Jeg har holdt fotballskole i 35 land. Og i alle landene, er det alltid han eller hun som påpeker andres feil, som gjør flest feil selv.

Emely og Hannah gleder seg til to dager til med fotball og er helt klar på hva de ønsker å lære.

- Jeg vil lære å skyte hardt på mål, sier Emely.

(Se flere bilder i bildegalleriet øverst i artikkelen.)