Klasseseier i Holmenkollstafetten og verdens største løpsstafett henger høyt. Derfor var Asbjørn Helge Gåsø og Per-Arve Sørngård glade da de på nytt klatret til topps på seierspallen på Bislett.

- Det var like artig å vinne i år som det var i fjor. Vi visste at vi hadde et bra lag og det var fullt mulig å gå seirende ut av duellen med Oslo-klubbene og de andre lagene. Men vi tok ingen ting for gitt ettersom det er mye som kan skje i løpet av en stafett som har 15 etapper, sa Sørngård etter at han på nytt hadde vært med og vunnet sammen med Strindheims superveteraner.

Både 64-åringen og Asbjørn Helge Gåsø var viktige bidragsytere på det laget. De to frøyværingene er to av de første som trener og lagleder Even Løkken setter opp når han skal komponere laget. Frank Børø har også vært med på noen av triumfene til Strindheim. Hitterværingen løp så sent som i fjor for det seirende Strindheim-laget. I år var han ikke disponibel for å stille.

Sørngård startet sent

Det var imidlertid Per-Arve Sørngård og Asbjørn Helge Gåsø. Sistnevnte har i snart fem tiår figurert på start og resultatlister. Asbjørn Helge markerte seg tidig i lokale terrengløp og etter hvert i gateløp og på maratonløp. Han har fått erfare at det kan være tøft for både beina og resten av kroppen å løpe over fire mil på asfalt. Gåsø synes imidlertid fortsatt det er artig å holde seg i form.

-Jeg begynte først å løpe for fem-seks år siden. det var en arbeidskollega som fikk lokket meg med på en vinterkarusell og etter hvert andre løp. Jeg synes det er artig å være en del av dette miljøet. I fjor løp jeg et halvmaratonløp i terrenget på Oppdal. Det var en spektakulær opplevelse ettersom vi var helt opp på 1000-meter før det begynte å gå nedover, sier Sørngård.

Valencia og Spania frister

Han vil ikke utelukke at det blir flere langløp i terrenget. I oktober kan det hende at han og en veterangjeng fra Strindheim reiser til Valencia for å løpe halvmaraton. Per-Arve mener at løpet på den spanske solkysten kan bli en flott avslutning på sesongen. selv om løpingen for han har blitt en helårsidrett. Det er ingen selvfølge å få plass på superveteranlaget til Strindheim.

- Det er mange om beinet ettersom det stadig vekk kommer opp yngre løpere. Men jeg tar sikte på å kvalifisere meg for Holmenkollstafett-laget igjen til neste år selv om jeg er en del eldre enn de yngste. Det er den flotte stemningen og de mange løperne og lagene som gjør denne stafetten så spesiell, sa Sørngård til Hitra-Frøya. Han og lagkameratene hadde en felles samling etter stafetten. Der ble det sosiale dyrket for de lettbeinte og seiersvante karene.